ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Συνελήφθη (ακόμη μία φορά) ο 15χρονος δραπέτης του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας συνελήφθη ο 15χρονος δραπέτης του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο 15χρονος μαζί με έναν 17χρονο και δύο ενήλικες, όλοι κάτοικοι Αλιβερίου, είχαν συστήσει συμμορία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και διέπρατταν ληστείες σε σπίτια και μαγαζιά στην περιοχή του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Οι δύο ανήλικοι είχαν συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα και με απόφαση του Ανακριτή είχαν προφυλακισθεί στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στη Νέα Ιωνία. Η κράτησή τους διήρκησε μόλις λίγες μέρες αφού οι ανήλικοι δραπέτευσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής καθώς και άνδρες της Ασφάλειας Βόλου οι αποδράσεις από το Ίδρυμα είναι πολύ συχνές και καθόλου ασυνήθιστο γεγονός. Να θυμίσουμε πως το Ίδρυμα στεγάζεται σε κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Ιωνίας και δίπλα σε δημοτικό σχολείο….

Μετά την απόδρασή τους, σύμφωνα με πληροφορίες οι ανήλικοι δραπέτες κινούνταν στο χώρο του Αλμυρού όπου και οι ληστείες σπιτιών είχαν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.
Για να φτάσουμε σήμερα στη σύλληψη του 15χρονου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο σπίτι του, στο Αλιβέρι, υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση από άνδρες της Ασφάλειας Βόλου. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση για τη σύλληψη και των υπολοίπων ατόμων της συμμορίας, ενώ γίνονται έρευνες για να βρεθούν και κλοπιμαία από τις τελευταίες ληστείες τους.

Ο 15χρονος αναμένεται πλέον να οδηγηθεί σε φυλακές Ανηλίκων αφού ο εγκλεισμός του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων δεν φαίνεται να τον συνέτισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει