Προοπτικές προσέλκυσης Γάλλων τουριστών στο Βόλο

Συζήτησε ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης με τον Διευθυντή του ΕΟΤ στο Παρίσι

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο Διευθυντής του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Παρίσι, κ. Θεοδ. Χαρτοματσίδης, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερες διακοπές στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ. Μπαρτζιώκα και η κ. Μ. Βικοπούλου, μέλος της Επιτροπής, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του Δήμου Βόλου με το Γραφείο του ΕΟΤ στη γαλλική πρωτεύουσα, με στόχο την καλύτερη προβολή της περιοχής και την προσέλκυση Γάλλων τουριστών.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρτοματσίδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Βόλου ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από Γάλλους τουρίστες για την Ελλάδα, ωστόσο η περιοχή της Μαγνησίας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, γι’ αυτό και απαιτείται να γίνει ολοκληρωμένη προβολή της πόλης και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει.

Ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή ενδιαφέρεται έντονα για διείσδυση στην τουριστική αγορά της Γαλλίας και στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να φιλοξενηθούν από το Δήμο Βόλου, πιθανότατα στα τέλη Σεπτεμβρίου, Γάλλοι tour operators οι οποίοι θα ξεναγηθούν στην πόλη, θα έχουν επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού και θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις υποδομές και τις δυνατότητες φιλοξενίας τουριστών.

Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική παρουσίασης μιας ολοκληρωμένης τουριστικής πρότασης εκ μέρους του Δήμου Βόλου στο Παρίσι, καθώς και το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δήμου στις εκδηλώσεις του Μήνα Γαστρονομίας που πραγματοποιείται στη γαλλική πρωτεύουσα κάθε Άνοιξη.

Γέμισε ο Βόλος τουρίστες

Στο μεταξύ, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου, για ένατη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου, το κρουαζιερόπλοιο AIDA DIVA με 2.500 επιβάτες, στην πλειονότητά τους Γερμανοί τουρίστες, και 602 άτομα πλήρωμα. Δήμος Βόλου και Λιμεναρχείο συνεργάστηκαν για μία ακόμη φορά για τη μεταφορά των επιβατών με δυο πούλμαν από το χώρο πρόσδεσης στον εμπορικό λιμένα Βόλου προς την έξοδο του Τελωνείου, όπου στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης τους εφοδίαζαν με χάρτες και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Οι τουρίστες του AIDA DIVA κατέκλυσαν την παραλία της πόλης, την εμπορική αγορά και τους γύρω δρόμους, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους ή να εκδράμουν για μπάνιο στις κοντινές παραλίες. Συγκεκριμένα, δυο πούλμαν αναχώρησαν με προορισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, την Μακρινίτσα και την Πορταριά, ένα πούλμαν για τις Μηλιές – με λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού, οι οποίοι κατέβηκαν με τα πόδια ως τα Καλά Νερά για μπάνιο – τρία πούλμαν κατευθύνθηκαν στην παραλία της Κορώπης, ένα στην Άφησσο για καταδύσεις και τρία στην Μακρινίτσα με προγραμματισμένη επιστροφή στην Κορώπη, επίσης για μπάνιο. Τέλος, έξι πούλμαν αναχώρησαν για τα Μετέωρα.

Το AIDA DIVA, ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που έχουν συμπεριλάβει φέτος στο πρόγραμμά τους το λιμάνι του Βόλου, απέπλευσε με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει άλλες 8 αφίξεις στο Βόλο έως τις 20 Οκτωβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει