Προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο Δήμο Βόλου

Το πρόγραμμα αποκομιδής για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Τη μάχη της καθαριότητας κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνει καθημερινά η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου, η οποία, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονα μέσα, καταβάλλει τεράστια προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του νέου μεγάλου Δήμου.

Η υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, προκειμένου η πόλη να διατηρηθεί καθαρή, και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια για τη διατήρηση της καλής εικόνας της πόλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, το Σάββατο 13 Αυγούστου η υπηρεσία θα λειτουργήσει πρωί και απόγευμα με 9 οχήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων και με 6 για την αποκομιδή των υλικών ανακύκλωσης. Αντίστοιχα, την Κυριακή θα λειτουργήσει για την αποκομιδή απορριμμάτων με 3 απορριμματοφόρα το πρωί και 1 το απόγευμα, ενώ θα βγουν και 2 οχήματα για την αποκομιδή των υλικών ανακύκλωσης. Τέλος, τη Δευτέρα η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνει με ένα όχημα το πρωί και ένα το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης, και με ένα όχημα επίσης θα γίνει η αποκομιδή των υλικών ανακύκλωσης. Από την Τρίτη 16 Αυγούστου η υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά, σύμφωνα με το καθημερινό της πρόγραμμα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Βόλου δίνουν πραγματικό αγώνα για την κάλυψη των αναγκών στο σύνολο του νέου Δήμου, με συστηματικές παρεμβάσεις τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις δημοτικές ενότητες. Συγκεκριμένα, από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου ξεκίνησε και συνεχίζεται εκ περιτροπής σε καθημερινή βάση ο καθαρισμός των πάρκων Αναύρου και Αγίου Κωνσταντίνου, σε μια προσπάθεια ευπρεπισμού των χώρων μετά την ολονύκτια παραμονή ομάδων νεαρών που αφήνουν πίσω τους όγκους σκουπιδιών. Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε πριν λίγες ημέρες και στο αλσύλλιο των Πευκακίων, όπου είχαν κατασκηνώσει Βούλγαροι και είχαν μετατρέψει το χώρο σε πραγματικό σκουπιδότοπο.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο καθαρισμός των ακτών και οικισμών στο παραλιακό μέτωπο από την Κριθαριά μέχρι και την ακτή Μαμιδάκη, έπειτα από συνεννόηση με τους κατοίκους της περιοχής. Από τις αρχές Ιουνίου και μέχρι σήμερα απομακρύνθηκαν περίπου 70 τόνοι σκουπιδιών και μπάζων, κλαδιά δέντρων και διάφορα παλιά αντικείμενα, ενώ παρέμβαση αποκομιδής και απομάκρυνσης σκουπιδιών έγινε και στη Νέα Αγχίαλο με 30 οχήματα. Η ίδια παρέμβαση επαναλαμβάνεται συνολικά στην περιοχή κάθε 20ήμερο περίπου.

Στον οικισμό της Μεγάλης Βελανιδιάς, έπειτα από συνεργασία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και του οικείου Εξωραϊστικού Συλλόγου, έγινε νέα χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων. Στην Αγριά και την Αρτέμιδα τακτικές είναι οι παρεμβάσεις για την απομάκρυνση μπάζων, τα οποία παράνομα εναποθέτουν πολίτες σε κοινόχρηστους χώρους της περιοχής. Στον Άγιο Λαυρέντιο, ξεκινούν αύριο οι εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου όπου θα διεξαχθούν και φέτος οι εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μουσικό Χωριό».

Συστηματική προσπάθεια καταβάλλεται επίσης για τη βελτίωση του πρασίνου, καθώς συνεχίζεται καθημερινά το κλάδεμα των δέντρων και η περιποίηση των πάρκων εκ περιτροπής σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή το βράδυ της Τετάρτης, σημειώθηκαν τρεις πτώσεις δέντρων στο νέο Κοιμητήριο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση συνεργείου της υπηρεσίας Πρασίνου για την κοπή και απομάκρυνσή τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια καθαρισμού και συντήρησης των ακτών του νέου Δήμου Βόλου, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας και να διεκδικήσουν με επιτυχία το σύμβολο της Γαλάζιας Σημαίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει