Πόλεμος στην Περιφέρεια για τον Ολυμπιακό Βόλου

ΑΠ. ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ: «Να αναλάβει τις ευθύνες της η Περιφέρεια Θεσσαλίας»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Απ. Παπατόλιας, επικρίνοντας την αδιαφορία της Περιφερειακής αρχής για τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο, όλοι οι φορείς του Νομού και της πόλης αναζητήσαμε και προτείναμε τρόπους αντίδρασης ώστε να αποφευχθεί η καταστροφική εξέλιξη που μεθοδεύτηκε για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου.

Στη συγκέντρωση αυτή, διατύπωσα δημοσίως την πρόταση και απηύθυνα μάλιστα πρόσκληση προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να αναλάβουμε από κοινού την πρωτοβουλία να εισαχθεί το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα Δευτέρα, ώστε να εκφραστεί άμεσα, με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, η αντίθεση της θεσσαλικής οικογένειας απέναντι στη μονομερή, άδικη και παράνομη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής που επέβαλε την ποινή του υποβιβασμού στην ομάδα μας.

Ο κ. Αλεξόπουλος αποδέχτηκε δημοσίως το αίτημα και δεσμεύτηκε να συμβάλλει, ώστε να συγκληθεί εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο, εκτιμώντας κι αυτός, όπως το σύνολο των τοπικών φορέων της περιοχής, ότι μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε νέα ευνοϊκότερα δεδομένα για την εκδίκαση της υπόθεσής μας στη δευτεροβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αυτή την Τετάρτη.

Όλοι δε οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας φάνηκε ότι αντιλαμβάνονται τη μεγάλη, συμβολική και πολιτική σημασία μιας κοινής στάσης του Περιφερειακού Συμβουλίου απέναντι σε μία κατάφωρη αδικία, που ξεπερνά τα όρια των στενών τοπικισμών και προσβάλλει τις ίδιες τις δικαιοκρατικές εγγυήσεις στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης.
Στη συνέχεια, ανέλαβα προσωπικά την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω με το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων της Μαγνησίας, ζητώντας τους να συναινέσουν σε μία τέτοια πρωτοβουλία.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες και έντονες πιέσεις μου, η προσπάθεια για έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ναυάγησε, αφού οι διαβεβαιώσεις των Περιφερειακών Συμβούλων έμειναν στα λόγια και χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα.

Οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας-Σποράδων οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες της Μαγνησίας απέναντι στους οποίους λογοδοτούν:

α) για ποιο λόγο υπαναχώρησαν από τις αρχικές δεσμεύσεις τους

β) εάν ασκήθηκαν πιέσεις και από ποιους, ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφραστεί για ένα ζήτημα που αφορά το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου σε πανθεσσαλικό επίπεδο

γ) εάν συμφωνούν με την παντελή απουσία της Περιφέρειας από την αυριανή σύσκεψη στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σε μία εποχή που περισσεύουν οι «Πόντιοι Πιλάτοι», όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε μία εξέλιξη που χαντακώνει τον τόπο μας και προσβάλλει κάθε αρχή δικαιοσύνης και ισονομίας.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει