Πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες η φετινή Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου

Π. Σκοτινιώτης: Παίρνουμε τη σκυτάλη και συνεχίζουμε μια μακρά παράδοση

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα εγκαίνια της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου, η οποία διοργανώνεται φέτος από τον ενιαίο Δήμο Βόλου, τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου και τον Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ και τους συλλόγους της περιοχής.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε ότι πρόκειται για μια γιορτή με ιστορία δεκαετιών, που αποτελεί παράδοση όχι μόνο για την πόλη της Νέας Αγχιάλου αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.

«Με τη φετινή διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού παίρνουμε τη σκυτάλη και συνεχίζουμε μια μακρά και επιτυχημένη παράδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο νέος Δήμος Βόλου προσπάθησε και φέτος, παρά την δυσμενή οικονομικά συγκυρία, να οργανώσει τη Γιορτή, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους, ντόπιους και επισκέπτες, να διασκεδάσουν με πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και άφθονο δωρεάν κρασί.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην επιτυχημένη πορεία του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «ΔΗΜΗΤΡΑ» υπογράμμισε ότι «εδώ και αρκετά πια χρόνια, με τον πάντα δημιουργικό και ανήσυχο πρόεδρο και τους συνεργάτες του, με όλους τους συνεταιριστές, αποτελεί τον πιο σημαντικό οικονομικό παράγοντα της Αγχιάλου και τον πιο καλό πρεσβευτή της συνεταιριστικής ιδέας. Ένα Συνεταιρισμό που θεωρούμε χρέος μας να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις», σημείωσε ο κ. Σκοτινιώτης και συνέχισε:

«Η Νέα Αγχίαλος δεν εντάχθηκε στο νέο Δήμο Βόλου σαν «φτωχός συγγενής». Η Νέα Αγχίαλος συνάντησε το Βόλο, τη Νέα Ιωνία, την Αγριά, την Πορταριά και τις άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας, φέρνοντας μαζί της την πλούσια παράδοση, τον ανεκτίμητο πολιτισμό της, τη δημιουργικότητα των κατοίκων της, τις φυσικές της ομορφιές. Άλλωστε, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, πλούτος του Δήμου μας δεν είναι η ισοπέδωση των πόλεων και των χωριών που τον συγκροτούν, αλλά η διατήρηση και ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας και της διαφορετικότητας της κάθε περιοχής.

Όσο περνάει ο καιρός, θα διαπιστώνετε όλο και περισσότερο ότι όλες οι περιοχές του Δήμου αντιμετωπίζονται ισότιμα και αναπτύσσονται ισόρροπα, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική, κοινωνική και παραγωγική ταυτότητα της κάθε μιας».

Τους επισκέπτες καλωσόρισε στη Γιορτή ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄. Όλοι απόλαυσαν παγωμένο κρασί Αγχιάλου και χόρεψαν μέχρι πρωίας με την ορχήστρα του Στάθη Θεοχαράκη. Στην εναρκτήρια εκδήλωση εμφανίστηκε επίσης το Χορευτικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου που κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο κ. Γιώργος Μαστρογιάννης.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: οι Βουλευτές Μαγνησίας κ. Κ.Καρτάλης, Θ.Νάκος και Α.Νάνος, ο περιφερειακός σύμβουλος Α. Μποντός εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βόλου Γ. Καουνάς, Γ.Γκουντέλιας και Ν.Στόικος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), κ. Παύλος Μαβίδης, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου κ. Ζ.Μακρή, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Η. Καραπατάκης, Κ. Μπαρτζιώκα, Ε. Τσάμης και Θ. Διαμαντένιας, εκπρόσωποι των θρησκευτικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και φορέων της περιοχής, καθώς και αντιπροσωπεία του Δήμου Πομόριε Βουλγαρίας, αδελφοποιημένης πόλης με την Νέα Αγχίαλο.

Το πρόγραμμα της Γιορτής για τις επόμενες μέρες διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 19 Αυγούστου: Ο Ματθαίος Γιαννούλης σ’ ένα νησιώτικο και λαϊκό πρόγραμμα.

Σάββατο 20 Αυγούστου: Η μοναδική Έλλη Κοκκίνου με τα παιδιά του Greek Idol, σ’ ένα ξεφάντωμα μέχρι πρωίας με λαϊκό και μοντέρνο πρόγραμμα για όλο τον κόσμο.

Κυριακή 21 Αυγούστου: Ο Παναγιώτης Λάλεζας με την ορχήστρα του σε ένα δημοτικό ξεφάντωμα

Η είσοδος το Σάββατο είναι 10€ και την Κυριακή 5€. Παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει