Π. Σκοτινιώτης για ΚΟΝΤΙ: “Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό το κλείσιμο”

Μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα της ΚΟΝΤΙ, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Δυστυχώς προσκρούσαμε, για μια ακόμη φορά, στην άκαμπτη στάση της εργοδοτικής πλευράς. Πλέον αυτό που απομένει είναι οι πρωτοβουλίες από πλευράς της κυβέρνησης, με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, προς την κατεύθυνση της κεντρικής διοίκησης του Ομίλου.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλούμε για τη χρεοκοπία μιας επιχείρησης. Αντίθετα, επιχειρείται αδίστακτα το κλείσιμο μιας μονάδας ενός πανίσχυρου ομίλου, του «ArcelorMittal», ο οποίος μέχρι και τώρα δηλώνει κερδοφόρος, μιας μονάδας που κατ’ επανάληψη χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου.

Επιπλέον, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ανάγκη αναπτυξιακής επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να βγει από το τούνελ της βαθιάς ύφεσης.

Τούτων δεδομένων, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτό το κλείσιμο, με τέτοια ευκολία, μιας σημαντικής παραγωγικής μονάδας γαλλικών συμφερόντων, προκαλώντας ένα ακόμη πλήγμα σε μια περιοχή όπως είναι ο Βόλος, όπου η ανεργία καλπάζει και η τοπική οικονομία δοκιμάζεται.

Περιμένουμε, με βάση και τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτσούκου, τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες προκειμένου να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να καμφθεί η αδιάλλακτη στάση της εργοδοτικής πλευράς”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει