Π. Σκοτινιώτης: Μας έχουν πεισμώσει όσα συνέβησαν εις βάρος της πόλης μας

Χαιρετισμό απηύθυνε πριν λίγο ο Δήμαρχος του Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών που διεξάγεται στην πόλη μας.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Δημάρχου του Βόλου:

Τα βλέμματα της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας, τα βλέμματα των εκατομμυρίων φίλων της υδατοσφαίρισης, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, είναι σήμερα στραμμένα στο Βόλο.

Η μεγάλη γιορτή αρχίζει.

Είμαστε βέβαιοι πως τις μέρες αυτές θα ζήσουμε, στα δύο κολυμβητήρια της πόλης μας, μοναδικές συγκινήσεις.

Είμαστε, επίσης, βέβαιοι πως τις μέρες αυτές θα αναδειχθούν οι πανανθρώπινες αξίες και τα πραγματικά ιδεώδη του αθλητισμού, του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που τόσο το έχουμε ανάγκη σε εποχή βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης. Αυτές οι αξίες και αυτά τα ιδεώδη είναι που θέλουμε να γίνουν βίωμα και τρόπος ζωής για τους νέους μας.

Η σημερινή μέρα, είναι μέρα-σταθμός στην αθλητική ιστορία του Βόλου.
Η πόλη μας υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή τιμή τους καλύτερους νέους αθλητές υδατοσφαίρισης, από 20 χώρες του κόσμου, από τις πέντε ηπείρους. Ο Αθλητισμός είναι ένας ύμνος στην ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών.

Υποδέχεται τους προπονητές τους και τους συνοδούς των ομάδων.
Τους διαιτητές και τους κριτές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες.
Και, φυσικά, υποδέχεται τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FINA) και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, προς τους οποίους είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες για την άκρως τιμητική απόφαση, να αναθέσουν στο Βόλο τη διοργάνωση του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών. Και μάλιστα, λίγους μόλις μήνες μετά από την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων.

Τους είμαστε ευγνώμονες, γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι ο Βόλος, παρά τις όποιες αδικίες υφίσταται τον τελευταίο καιρό, είναι πάντοτε παρών στα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα και πάντοτε έτοιμος να ανταποκριθεί, τόσο από πλευράς υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, σε κάθε μεγάλη αθλητική πρόκληση.

Θα μας επιτρέψετε ωστόσο να κάνουμε, από αυτό το επίσημο βήμα, ειδική αναφορά στον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και κορυφαίο παράγοντα του παγκόσμιο πόλο, τον κ.Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και δημοσίως ότι υπήρξε το πρόσωπο-«κλειδί», προκειμένου να ανατεθεί στην πόλη μας η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.

Τα δυο Κολυμβητήρια της πόλης μας, το Ανοικτό Κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος» στο Βόλο και το Κλειστό Κολυμβητήριο «Ολυμπιονίκης Βασίλειος Πολύμερος» στη Νέα Ιωνία, θα ζήσουν αυτές τις μέρες μεγάλες δόξες και θα προσφέρουν ανεπανάληπτο θέαμα στους φίλους της υδατοσφαίρισης στο Βόλο και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, τη μεγάλη παράδοση του Βόλου στην υδατοσφαίριση και συνολικά στο ναυταθλητισμό και τις πάμπολλες διεθνείς διακρίσεις αθλητών μας.

Θα είμαστε, λοιπόν, όλοι εκεί. Θα είμασταν, ούτως ή άλλως. Θα είμαστε πολύ περισσότερο τώρα, που μας έχουν πεισμώσει όσα συνέβησαν εις βάρος της πόλης μας.

Γιατί δεν έχουμε μάθει να το βάζουμε κάτω.

Γιατί απόφαση όλων μας είναι να μετατρέψουμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση σε δημιουργική προοτπική, για τον αθλητισμό, για τον πολιτισμό, για την πόλη μας.

Αγαπητοί φιλοξενούμενοι,

Ο Βόλος, η πόλη με τη πλούσια αθλητική και πολιτιστική παρουσία, η πόλη των Αργοναυτών και του Ιάσονα, η πόλη με τη δυναμική τουριστική αγορά, την ισχυρή βιομηχανική και εμπορική παράδοση, το αναπτυσσόμενο Πανεπιστήμιο και τα ερευνητικά κέντρα, το σημαντικό λιμάνι, το αεροδρόμιο, το πανέμορφο βουνό των Κενταύρων, το μοναδικό φυσικό και δομημένο περιβάλλον, σας καλωσορίζει και σας υπόσχεται μια ζεστή φιλοξενία, όλες αυτές τις μέρες.

Για μας, η πιο μεγάλη ικανοποίηση θα είναι αν τις μέρες αυτές, μαζί με τις αγωνιστικές σας υποχρεώσεις, βρείτε το χρόνο να ξεναγηθείτε στη μακραίωνη ιστορία της πόλης μας, να γνωρίσετε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της, να χαρείτε τις σπάνιες ομορφιές της.

Και ακόμη πιο μεγάλη ικανοποίηση, αν επιστρέψετε στις πατρίδες σας με μια γλυκιά νοσταλγία για το Βόλο.

Ολοκληρώνοντας, θα ήταν σοβαρή παράλειψή μας αν δεν εκφράσουμε και δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του Δήμου Βόλου και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, που έδωσαν κυριολεκτικά την ψυχή τους για να έχουμε μια άψογη διοργάνωση.

Και, κυρίως, αν δεν εκφράσουμε και δημοσίως ένα εγκάρδιο ευχαριστώ
στους δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι κράτησαν ζωντανή τη μεγάλη παράδοση εθελοντισμού, που έχει πια δημιουργηθεί στην πόλη μας.

Ο Βόλος σήμερα γιορτάζει. Και ταυτόχρονα – επιτρέψτε μας να το πούμε – ο Βόλος θέτει σήμερα ισχυρή υποψηφιότητα για νέες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Καλή διαμονή, καλή επιτυχία και καλή επιστροφή στις πατρίδες σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει