Π. Σκοτινιώτης προς Α. Διαμαντοπούλου: «Και οι φωτοτυπίες κοστίζουν!»

Επιστολή του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη στην Άννα Διαμαντοπούλου

Έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Βόλου για την κάλυψη του κόστους των φωτοτυπιών από τη μη χορήγηση βιβλίων, ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Το έγγραφο χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επείγον, προκειμένου το αίτημα να εξεταστεί άμεσα και να αποφευχθεί μια δυσάρεστη κατάσταση στον εκπαιδευτικό χώρο της πόλης, καθώς, όπως τονίζει ο κ. Σκοτινιώτης, «με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν οι σχολικές επιτροπές να διαχειριστούν με συνέπεια τις άμεσες και πάγιες υποχρεώσεις τους, ώστε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα εκπαιδευτική περίοδος».

Στην επιστολή του προς την κ. Διαμαντοπούλου, ο Δήμαρχος Βόλου ξεκαθαρίζει καταρχήν ότι τα θέματα της εκπαίδευσης στο Δήμο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής, ιδιαίτερα μετά τη συγχώνευση όλων των Σχολικών Επιτροπών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε δύο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. «Ήδη», όπως τονίζει, «έχουμε προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες για τη λειτουργία των δύο Σχολικών Επιτροπών και για τη διοικητική υποστήριξη των Σχολείων, όπως ακριβώς ορίζονται από τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Όμως, παρά την προσπάθεια που καταβάλλουμε και τη λιτή οικονομική διαχείριση που έχουμε επιβάλει, αντιμετωπίζουμε πιεστικά προβλήματα, που κυρίως οφείλονται στις περιορισμένες, σε σχέση με τις απολύτως αναγκαίες, πιστώσεις λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων».

Στο σημείο αυτό ο κ. Σκοτινιώτης ενημερώνει την αρμόδια Υπουργό ότι ο νέος Δήμος Βόλου καλύπτει λειτουργικές δαπάνες σε 191 συνολικά Σχολικές Μονάδες, που αντιστοιχούν σε 22.000 μαθητές, προσθέτοντας ότι, παρά τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων, η τελευταία μειωμένη επιχορήγηση έχει δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο επιτείνεται από την υποχρέωση να καλυφθεί με φωτοτυπίες, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, η καθυστέρηση στη χορήγηση βιβλίων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η προμήθεια τόσο μεγάλης ποσότητας χαρτιού απαιτεί τεράστια δαπάνη, την οποία αδυνατούν να καλύψουν οι σχολικές μονάδες από την υπάρχουσα επιχορήγηση, ενώ απαιτούνται ιδιαιτέρως ανθεκτικά μηχανήματα για την παραγωγή τόσων φωτοτυπιών, τα οποία τα σχολεία μας δεν διαθέτουν. Έτσι, δημιουργείται μείζον πρόβλημα, το οποίο ο Δήμος Βόλου, με τις δεδομένες συνθήκες, αδυνατεί να αντιμετωπίσει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει