Σήμερα + αύριο η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη και οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η συνέχιση και το βάθεμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά, υλοποιώντας κατά γράμμα τις εντολές της τρόικα έχουν φέρει τη χώρα και τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης. Ανεργία, φτώχεια, διάλυση κοινωνικών παροχών, ξεπούλημα βασικών υποδομών, παραγωγική αποδιάρθρωση, τρομοκρατία, υποβάθμιση της δημοκρατίας συνθέτουν το σκηνικό μιας χώρας πειραματόζωο στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Απέναντι σε όλη αυτή την επίθεση αναπτύχθηκε σθεναρή αντίσταση από το μαζικό λαϊκό κίνημα. Οι μεγάλες απεργίες του 2010, οι πλατείες και οι αγανακτισμένοι, οι παρελάσεις, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» άλλαξαν τελείως το πολιτικό σκηνικό ενώ έδωσαν δυνατό χτύπημα σε ολόκληρο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Σημαντική πτυχή αυτής της αλλαγής ήταν η διάλυση του δικομματισμού όπως τον γνωρίσαμε και η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε αξιωματική αντιπολίτευση.

Τον Νοέμβρη παρά τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις η τρικομματική κυβέρνηση «πέτυχε» να ψηφισθεί το μνημόνιο Νο3 με ισχυρή πλειοψηφία συνεχίζοντας έτσι μέχρι σήμερα το σχέδιο εξόντωσης της χώρας και του ελληνικού λαού, κυβερνώντας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και καταστολή. Οι επιμέρους κινητοποιήσεις και αγώνες που δόθηκαν μπορεί να μην κατάφεραν να δώσουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα αλλά άνοιξαν ένα νέο γύρο αγώνων.

Με βάση αυτή τη ρευστή και δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν η χώρα και η πλειοψηφία της κοινωνίας, επιλέχτηκε, η διαδικασία εκλογής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να μην αποτελέσει απλά μια κλειστή εκλογική διαδικασία αλλά να αποτελέσει μέρος μιας συνάντησης όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Μαγνησία. Να δοθεί έτσι η δυνατότητα να συζητηθούν οι κατευθύνσεις και ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κεντρικά και τοπικά.

Στα πλαίσια αυτά το Σαββατοκύριακο, 30 και 31 Μαρτίου2013, θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στο Εργατικό Κέντρο, η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας.

Το Σάββατο από 18.00 έως 22.00 θα παρουσιαστεί η εισήγηση της Γραμματείας και η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ θα γίνει συζήτηση και σχετικά με το σχεδιασμό δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Μαγνησία το επόμενο χρονικό διάστημα. Η συνέλευση θα συνεχιστεί την επόμεν ημέρα, Κυριακή31Μαρτίου, από τις 10 το πρωί ως τις δύο το μεσημέρι.

Την Κυριακή από τις δύο ως τις τρεις το μεσημέρι θα συνεδριάσουν οι επιτροπές Εργασίας και ΕΒΕ, Παιδείας, Υγείας, Αλληλεγγύης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να συγκροτηθούν επιτροπές δράσης.
Το απόγευμα από 15.00 ως 19.00 θα διενεργηθούν οι εκλογές για την νέα Νομαρχιακή Επιτροπή.

Η εφορευτική επιτροπή θα δέχεται υποψηφιότητες ως τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και λήγουν οι διαδικασίες της πρώτης ημέρας της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας καλεί όλα τα μέλη των τοπικών οργανώσεων να συμμετέχουν στις εργασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης.

Το Γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει