Σειρά ελέγχων σε έργα και δραστηριότητες από το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στο πλαίσιο της διασφάλισης της ποιότητας του περιβάλλοντος του νομού και με στόχο την προστασία της ανθρώπινης υγείας διενήργησε κατόπιν, καταγγελιών και εισαγγελικών παραγγελιών, αυτοψίες, στις οποίες συμμετείχαν είτε μόνο υπάλληλοι της Υπηρεσίας μας, είτε σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες, είτε στο Πλαίσιο της λειτουργίας του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.), σειρά ελέγχων, στα παρακάτω έργα – δραστηριότητες, και συγκεκριμένα έγιναν οι παρακάτω έλεγχοι:

Από το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.) έγιναν αυτοψίες και στις περισσότερες των περιπτώσεων και δειγματοληψίες, π.χ. στα Καλά Νερά για διάθεση αστικών λυμάτων Ξενοδοχείου και έλεγχος δικτύου ομβρίων οικισμού, καθώς και για πλήρωση απορροφητικού βόθρου και απομόνωσης στεγανών δεξαμενών από αυτόν. Στον “Άνω Σπαρτιά” Σέσκλου έλεγχος συμμόρφωσης εγκατάστασης ανακύκλωσης μη μεταλλικών και μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία. Στη Δ.Ε. Κάρλας Δήμου Ρήγα Φεραίου, σχετικά με την ποιότητα υδάτων και υποχώρηση στάθμης υδάτων στη Λίμνη Κάρλα. Στο Δήμο Αλμυρού στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, σε χοιροτροφική μονάδα και σκουπιδότοπο. Στη Ν. Ιωνία Δήμου Βόλου για περιβαλλοντική ρύπανση στην περιοχή του χειμάρρου Ξηριά. Στην Αγριά για δυσοσμία από λύματα αποχετεύσεων και στην Αργαλαστή για περιβαλλοντική ρύπανση σε ρέμα.

Έγιναν επίσης αυτοψίες κατόπιν καταγγελιών και εισαγγελικών παραγγελιών σε Συνεργείο Επισκευής και Συντήρησης Αντλιών Πετρελαίου Οχημάτων, για δυσοσμία αποχετευτικού δικτύου, κ.λπ. στο Δήμο Βόλου. Στη Δ.Ε. Αρτέμιδας Δήμου Βόλου για παράνομη ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης της ΔΕΥΑΜΒ. Στο Δήμο Αλμυρού σε δύο παράνομες αρδευτικές γεωτρήσεις, και στον Πτελεό Αλμυρού, στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) (και δειγματοληψία). Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για ανεξέλεγκτη απόθεση στερεών αστικών απορριμμάτων, μπάζων, κλπ. καθώς και για υπέρβαση σε κατανάλωση απολήψιμης ποσότητας νερού αρδευτικής γεώτρησης.

Στους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Αλμυρού έγιναν μετρήσεις θορύβου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που αφορούσαν σε συστήματα εξαερισμού, ψύξης, κ.λπ. Επιπλέον έγιναν δειγματοληψίες ως προς την ύπαρξη αστικών λυμάτων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, ως προς την περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα στο «Καζανάκι» Ν. Ιωνίας, του Δήμου Βόλου και για ύπαρξη υδάτων μαύρου χρώματος εντός της κοίτης του χειμάρρου Κραυσίδωνα στη Ν. Ιωνία Δήμου Βόλου, επίσης.

Τέλος, διενεργήθηκαν διάφοροι έλεγχοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) (κοινός έλεγχος Υπηρεσιών Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, στην Περιοχή Αγ. Γεωργίου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στην Παραλία Παρίσαινας Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου για αποκατάσταση του περιβάλλοντος από ανθρωπογενείς δραστηριότητες στην παραλία, καθώς και στην Περιοχή “Κάκκακος” Σέσκλου – Δ.Ε. Αισωνίας – Δ. Βόλου & Περιοχή “Αλυγαρόρεμα” Παλιουρίου – Δ.Ε. Αισωνίας – Δ. Βόλου, για ανεξέλεγκτη διάθεση ζωϊκών υποπροϊόντων κοινός (έλεγχος συναρμόδιων Υπηρεσιών των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων).

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα έτους 2014 ανήλθαν σε 70.750 €

Στους προαναφερόμενους ελέγχους που καταγράφονται στον κάτωθι πίνακα, ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

— Οι τακτικοί έλεγχοι που διενεργεί η Υπηρεσία μας στο πλαίσιο τήρησης περιβαλλοντικών όρων έργων και
δραστηριοτήτων
— Οι προληπτικοί έλεγχοι πριν την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων (π.χ. Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμέυσεις (Π.Π.Δ.), Εισηγήσεις και Γνωμοδοτήσεις), που οδηγούν σε περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων Α1 και Α2 κατηγορίας, καθώς και σημείων υδροληψίας κ.λπ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει