Σεμινάρια για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από τον Δήμο Βόλου

«Εντυπωσιακή σε ταχύτητα αλλά και όγκο ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο πρώτο σεμινάριο του ΤΟΣΠΠΑ, με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση και εξάρτηση των εφήβων από το Διαδίκτυο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του ΚΕΘΕΑ (Πιλότος), Μεταμορφώσεως 27 και Σοφοκλέους, στο Βόλο, από το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Βόλου (ΤΟΣΠΠΑ), σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Αριάδνη» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η άμεση αντίδραση της τοπικής μας κοινωνίας και η εκδήλωση ενός τόσου ζωηρού ενδιαφέροντος υποδηλώνει ότι το συγκεκριμένο κοινωνικό πρόβλημα είναι μείζον και απασχολεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τους συμπολίτες μας. Η καταγραφή αυτής της ανάγκης αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το Δήμο Βόλου αλλά και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, ώστε γρήγορα να διοργανώσουμε επόμενα παρόμοια σεμινάρια και με την δέουσα προσοχή να επιλέξουμε την θεματολογίας τους. Να εντοπίσουμε τι «καίει» τον κόσμο και με μεγάλη φροντίδα να καλύψουμε τις ανάγκες του », δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς.

«Η πλοήγηση στο Διαδίκτυο, το περπάτημα στους λαβυρίνθους του Παγκόσμιου- όπως, προσφυώς, ονομάσθηκε-Χωριού, αποτελεί μια περιπέτεια με οξυμένα τα θετικά και αρνητικά της στοιχεία Από τη- διασταυρωτέα πολλάκις, για να ‘ ναι αξιόπιστη- πληροφορία, έως την ανεξέλεγκτη πληροφορία και τις προκλήσεις σε τόπους,<< γνωριμιών>>, τα παιδιά, ιδιαίτερα δε οι έφηβοι, περπατούν σε σκοτεινούς, γοητευτικούς και συνάμα επικίνδυνους λαβυρίνθους», συνέχισε ο κ. Αντιδήμαρχος.

«Ο πραγματικός κίνδυνος υφίσταται και η αντιμετώπισή του αποτελεί μέλημα, όχι τόσο της οικογένειας ,η οποία έζησε σε μιαν εποχή διαφορετική, δίχως την τεχνολογία των διαδραστικών μέσων-αθώα, καλώς ή κακώς την ονομάζουμε οι νοσταλγοί ενήλικες-όσο των ειδημόνων : των Διωκτών του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ,των εκπαιδευτικών , των ειδικών ψυχικής υγείας, των σχετικών με το θέμα αυτό πολυμελών φορέων, αλλά και του δήμου που οφείλει και αυτός με τη σειρά του να εστιαστεί στο θέμα, να το αναλύσει και να παρέμβει ,ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη και δίνοντας την όσο πιο επιστημονική και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για το θέμα σ αυτούς που κατά κύριο λόγο μπορούν να αποτελέσουν τον κυματοθραύστη αυτού του νέου παλιρροιακού κύματος που «κατακλύζει» την κοινωνία μας ».

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το ΤΟΣΠΠΑ θεωρούν υποχρέωσή τους να ευχαριστήσουν τους συνδιοργανωτές φορείς του πρώτου αυτού σεμιναρίου: το Πρόγραμμα «Αριάδνη» του Πανεπιστήμιου Αθηνών και το «Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet» καθώς και τους συμμετέχοντες φορείς: «Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Ψυχολογική Υπηρεσία Νοσοκομείου», Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,ΚΕΘΕΑ (Πιλότος)». Ιδιαιτέρως ευχαριστούν το ΚΕΘΕΑ(Πιλότος) για την φιλοξενία στους ζεστούς και καλαίσθητους χώρους του καθώς και το προσωπικό για την άψογη συνεργασία»,κατέληξε ο κ. Παντσάς.

Στην πρώτη θεματική συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα το πρόγραμμα έχει ως εξής :

– Βασικές αρχές Διαδικτύου –Κανόνες ασφαλούς Διαδικτύου – Οφέλη του Διαδικτύου : Γ.Κορμάς (ιατρός) -Υπεύθυνος του προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών

-Διαδικτυακές συνήθειες των παιδιών: Πεκοπούλου Ειρηάννα (Ψυχολόγος- Κοιν.Λειτουργός), ΤΟΣΠΠΑ Δήμου Βόλου

-Αναζήτηση έγκυρων πληροφοριών –Τα πλεονεκτήματα του Βιβλίου.
Αγάπη Κουτσοκώστα(Εκπ/κός)2ο ΕΠΑ.Λ Ν.Ιωνίας-1ο ΣΕΚ Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει