Σε δημόσια διαβούλευση η πρόταση για τη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών

Εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Βόλου, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο πρώην Δημαρχείο Ιωλκού, η εισήγηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχου για τη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη νέα κανονιστική απόφαση διαμορφώθηκε έπειτα από διάλογο που πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και από αύριο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία και θα γνωμοδοτήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Με επιστολή του προς το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών, ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης Ν. Μαγνησίας «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» και τον Σύλλογο Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Ν. Μαγνησίας, ο κ. Μόσχος ζητεί να καταθέσουν τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους.

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι λαϊκές αγορές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας προτείνεται να λειτουργήσουν βάσει του ισχύοντος έως σήμερα προγράμματος με τις εξής ειδικότερες διαφοροποιήσεις:

α) Η λαϊκή της Εθν. Αντιστάσεως να μετακινηθεί στην οδό Φιλιππίδη από Αναλήψεως έως Ι. Τζάννου

β) Η λαϊκή της Κασσαβέτη να μετακινηθεί στην οδό Αχιλλοπούλου από Κασσαβέτη έως Κύπρου

γ) Η λαϊκή της Γ. Δήμου να μετακινηθεί στην οδό Μεταμορφώσεως από Αναλήψεως έως Γ. Δήμου

δ) Η λαϊκή της Στρ. Μακρυγιάννη να μετακινηθεί στην οδό Χείρωνος από Στρ. Μακρυγιάννη έως Επτ. Πλατανιών

ε) Η λαϊκή της Γ. Δήμου (οπωροκηπευτικά) να μετακινηθεί στην οδό Μεταμορφώσεως (πάνω από την Γ. Δήμου) έως την Θεμιστοκλέους και στη Θεμιστοκλέους από Μεταμορφώσεως έως Ιωλκού.

στ) Η λαϊκή (οπωροκηπευτικά) της Μελίνας Μερκούρη (Ν. Ιωνία) να μετακινηθεί στην οδό Ικάρων από Εθν. Αγώνων, έως Σταδίου και τμήμα της εντός του χώρου στάθμευσης Ανδρέα Βαλαχή.

ζ) Η λαϊκή Αλ. Παπάγου (είδη ένδυσης και υπόδησης) στη Ν. Ιωνία, να μετακινηθεί ώστε να αποτελέσει συνέχεια της λαϊκής των οπωροκηπευτικών στις οδούς Ικάρων, Μανδηλαρά και εντός του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης

η) Η λαϊκή (είδη ένδυσης και υπόδησης) της οδού Θειρών στη Ν. Ιωνία, μετακινείται ώστε να αποτελέσει συνέχεια της λαϊκής της οδού Ευφραιμίδου, στη συνέχεια επί της οδού Στρ. Ιωάννη.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, η μετακίνηση στις ανωτέρω γειτονικές οδούς με τις οδούς των υφιστάμενων λαϊκών θα διευκολύνει τη λειτουργία τόσο των λαϊκών αγορών όσο και της πόλης, ιδιαίτερα δεν στην περίπτωση των οδών Μ. Μερκούρη και Γ. Δήμου θα βελτιώσει σημαντικά την κίνηση της Αστικής Συγκοινωνίας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο και στόχο στο πλαίσιο των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει