Σε εξέλιξη τεχνικά έργα του Δήμου Βόλου

Ξεκινούν άμεσα οι εργολαβίες για αναβάθμιση διδακτηρίων και κατασκευή νέων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου έτους 2011, με έμφαση στα έργα αναβάθμισης των διδακτηρίων και συντήρησης της οδοποιίας, τόσο μέσα στο Βόλο όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.

Ειδικότερα, για δύο σημαντικά έργα που αφορούν παρεμβάσεις σε σχολεία, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου αναμένουν την έγκριση των πρακτικών των διαγωνισμών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έτσι ώστε, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, να ξεκινήσουν οι εργολαβίες.

Πρόκειται για το έργο «Ποιοτική Αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 588.000 ευρώ, το οποίο αφορά ανακατασκευή αυλών σε 6 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, και για το έργο κατασκευής του 7ου εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου στα Μελισσάτικα, προϋπολογισμού 1.670.000 ευρώ. Ακόμη, στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει ο διαγωνισμός για την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς στην Άλλη Μεριά, προϋπολογισμού 1.820.000 ευρώ.

Επίσης, σε αναμονή της έγκρισης των πρακτικών των διαγωνισμών από την Περιφέρεια, βρίσκονται τα έργα συντηρήσεων και αποκαταστάσεων οδών στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, καθώς και οι συντηρήσεις αγροτικής οδοποιίας στις Δημοτικές Ενότητες Αισωνίας, Αγριάς και Πορταριάς, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Τα έργα συντηρήσεων αγροτικής οδοποιίας στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες – Νέας Ιωνίας, Αρτέμιδας, Μακρινίτσας και Αισωνίας – προϋπολογισμού 87.000 ευρώ, τα οποία ήδη έχουν δημοπρατηθεί, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή στις 29 Αυγούστου και απομένει η έγκρισή τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής επαναλαμβάνεται στις 9 Σεπτεμβρίου το έργο συντηρήσεων οδών στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός απέβη άκαρπος.

Οι επόμενες δημοπρατήσεις έργων που αφορούν συντηρήσεις και κατασκευές οδών στις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς, Αρτέμιδας, Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας, Νέας Αγχιάλου, συνολικού προϋπολογισμού 255.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθούν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία δημοπράτησης των έργων: α) δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του 1ου ΣΕΚ Βόλου (πρώην Πολυκλαδικό), του οποίου η β’ φάση είναι προϋπολογισμού 55.000 ευρώ και δημοπρατείται στις 20 Σεπτεμβρίου, β) αποπεράτωση της αίθουσας θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, προϋπολογισμού και για τα δύο υποέργα 500.000 ευρώ, που δημοπρατείται στις 4 Οκτωβρίου γ) βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς δημοτικών κτιρίων και σχολείων του Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος Life, προϋπολογισμού 170.000 ευρώ, του οποίου ο διαγωνισμός διεξάγεται στις 11 Οκτωβρίου.

Τονίζεται, επίσης, ότι προχωρούν οι τελικές διαδικασίες για δύο σημαντικά έργα της πόλης και συγκεκριμένα για τη στατική μελέτη αποτίμησης και ενίσχυσης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ (έχει γίνει προκήρυξη και η μελέτη δημοπρατείται 11 Οκτωβρίου) και για το έργο επέκτασης του δικτύου ποδηλατοδρόμων στο παραλιακό μέτωπο, από το ύψος της πλατείας Τελωνείου μέχρι τις Αλυκές, προϋπολογισμού σύμβασης 1.261.000 ευρώ.

Όσον αφορά το τελευταίο, απομένει να ξεπεραστεί η τελευταία δικαστική εμπλοκή με την αναίρεση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει μειοδότης, ώστε η Περιφέρεια να εγκρίνει την έναρξη του έργου και να εγκατασταθεί ο μειοδότης το επόμενο διάστημα.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης «το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε συνδυασμό με τα έργα αυτεπιστασίας και η προσπάθεια που γίνεται είναι να εξαντληθεί κάθε οικονομικό περιθώριο και να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα της υπηρεσίας, ώστε ο Δήμος να ανταποκριθεί, σε εποχές μεγάλης δημοσιονομικής στενότητας για την αυτοδιοίκηση, στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις λειτουργίας της πόλης και τα προβλήματα των δημοτών. Η δημοτική αρχή, σε καθημερινή επαφή και στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και σε αυτόν τον τομέα, προσπαθεί να φέρει σε πέρας το έργο συγκρότησης του Καλλικρατικού Δήμου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει