Σημειακές παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου για την αναβάθμιση της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Π.Πελεκάνος: Παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, η υπηρεσία καταβάλει επίμονη προσπάθεια

Παρεμβάσεις σε επιλεγμένα σημεία, όπως νησίδες, πάρκα, πεζοδρόμια, πλατείες, σχολεία, αλσύλλια, κοιμητήρια, ακτές κ.τ.λ., υλοποιεί το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου προκειμένου να αντιμετωπιστούν ειδικότερα προβλήματα της μείζονος πόλης. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν κλαδέματα και απομακρύνσεις επικίνδυνων δέντρων, αποψιλώσεις χόρτων, αντικαταστάσεις θάμνων και μικρών δέντρων, στις περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο. Εκτός από το Πολεοδομικό Συγκρότημα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις Δημοτικές Ενότητες, μετά από αξιολόγηση των αναγκών και ελλείψεων σε συνεργασία με τα κατά τόπους Πολυδύναμα Τμήματα.

Συγκεκριμένα, συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου προέβησαν το τελευταίο διάστημα στον καθαρισμό πεζοδρομίων από χόρτα, στο τμήμα της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Φιλελλήνων – Δημητριάδος – Πολυμέρη – Περραιβού, στο κλάδεμα επικίνδυνων μεγάλων δένδρων σε σχολεία και συγκεκριμένα στο 18ο Δημοτικό επί της οδού Λαρίσης, στα 2ο και 3ο Νηπιαγωγεία στην οδό Καραμπατζάκη, όπως επίσης στην οδό Ιωλκού – Ρ.Φερραίου και σε άλλα σημεία μετά από αιτήματα πολιτών, ενώ πραγματοποιήθηκαν φυτεύσεις σε πεζοδρόμια και χώρους πρασίνου.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παντελής Πελεκάνος «υλοποιούμε ένα στοχευμένο πρόγραμμα δράσης και παρεμβάσεων που αφορά τη βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξουν ορατά αποτελέσματα σε ολόκληρη την πόλη. Το έργο της υπηρεσίας δυσχεραίνει, ωστόσο, το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα έληξαν οι συμβάσεις 90 εργαζομένων που απασχολούνταν στην υπηρεσία Πρασίνου μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, γεγονός που θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα καθημερινών παρεμβάσεων σε καίρια σημεία της πόλης».

Σύμφωνα με τον κ.Πελεκάνο, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό η υπηρεσία θα καταβάλει επίμονη προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθεί στον προγραμματισμό δράσης και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες της καθημερινότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν το έργο της υπηρεσίας για τη συντήρηση του πρασίνου και των κοινόχρηστων χώρων, συμβάλλοντας όλοι στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Δεντροφύτευση

Το περασμένο Σάββατο, η Διεύθυνση Πρασίνου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλβανών Μεταναστών για την Πρόοδο, πραγματοποίησε εθελοντική δεντροφύτευση στο Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας, εγκαινιάζοντας σειρά δράσεων με Συλλόγους της περιοχής για τη διατήρηση και ανάπτυξη του πρασίνου και την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης. Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν θαμνοειδή και καλλωπιστικά φυτά από τα παιδιά του Συλλόγου τα οποία απέδειξαν στην πράξη την ευαισθησία τους για το περιβάλλον.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ασίμ Κούκα «πραγματοποιώντας σήμερα αυτή την παρέμβαση σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου, επιθυμούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι ο εθελοντισμός δεν έχει χρώμα, εθνικότητα και θρησκεία. Ως Σύλλογος αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό. Η συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου είναι η αρχή μιας σειράς ενεργειών που θα ακολουθήσουν και στο μέλλον. Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών δίνει το μήνυμα ότι είμαστε όλοι ένα, ανήκουμε όλοι στο κοινωνικό σύνολο που λέγεται Δήμος Βόλου και δίνουμε ένα μήνυμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και ομόνοιας, δηλώνοντας ότι θα αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό.»

pra2.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει