ΣΟΚ: Συγγενείς των Χρυσαυγιτών συλληφθέντων ζήτησαν + κατάφεραν τη καταστροφή πλάνων του e-Volos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.46

…αφού έβρισαν, απείλησαν και προπηλάκισαν ρεπόρτερ!

Στον Ανακριτή με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες οι 3 Χρυσαυγίτες φερόμενοι ως εμπρηστές του ATM της Κύπρου στο Βόλο

Πρωτοφανή τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου, όπου νωρίτερα, συνοδεία ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, είχαν μεταφερθεί οι 3 συλληφθέντες φερόμενοι ως εμπρηστές του ATM της Τράπεζας Κύπρου, επί της Λεωφόρου Λαρίσης, τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Βόλο.

Συγγενείς των συλληφθέντων, φανερά εκνευρισμένοι από την παρουσία ρεπόρτερ του e-Volos.gr (κατά έναν περίεργο τρόπο η μόνη ρεπόρτερ που έσπευσε να καλύψει το θέμα), την έβρισαν, την απείλησαν, την προπηλάκισαν, της απαγόρευσαν να κινείται ελεύθερα, περιορίζοντάς την και ζήτησαν από τον Εισαγγελέα την καταστροφή των πλάνων που εμπεριείχε η κάμερά της.

Το υλικό και μάλιστα χωρίς να ελεγχθούν τα πλάνα, καταστράφηκε, εν μέσω σχολίων για τον τρόπο που ασκεί δημοσιογραφία το e-Volos.gr!!!

Οι απειλές μάλιστα των συγγενών προς την ρεπόρτερ συνεχίστηκαν τηλεφωνικά, κατά την άφιξή της στα γραφεία του e-Volos.gr!

Εις ότι αφορά εν τέλει την ουσία; Οι 3 Χρυσαυγίτες φερόμενοι ως εμπρηστές του ATM της Κύπρου στο Βόλο, αναμένεται να οδηγηθούν με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες στον Ανακριτή την Δευτέρα. Έως τότε κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Προηγήθηκε την Πέμπτη η σύλληψη των τριών νεαρών, 23, 21 και 17 ετών καθώς και των γονιών του ανήλικου αλλά και η έρευνα στα σπίτια τους, κατά την οποία οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήρθαν αντιμέτωποι με το πραγματικό πρόσωπο του τέρατος – φασισμού, ανακαλύπτοντας στις τρεις οικίες ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, αποτελούμενο από όπλα [περίστροφα, τυφέκιο, απομιμήσεις πιστολιών (replica) με γεμιστίρες, μεταλλικές βέργες καθαρισμού πιστολιού – τυφεκίου, ξύλινο ρόπαλο, σιδερογροθιά, κουκούλα full face] καθώς και εμβλήματα της Χρυσής Αυγής (κασκόλ, μπλούζα) και ναζιστικά (αγκυλωτός σταυρός) ακόμα και αφίσα του Αδόλφου Χίτλερ.

a.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθησαν σήμερα (28-03-2013), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Βόλο, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 21, 23 και 17 ετών, οι οποίοι με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (βόμβες μολότοφ) προκάλεσαν εμπρησμό σε Α.Τ.Μ της Τράπεζας Κύπρου, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.

0522404001364459972.jpg

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, έκρηξη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

b.jpg

Ειδικότερα, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (με κουκούλες τύπου full face, σκούφους και κασκόλ) μετέβησαν πεζοί στο Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου. Εκεί, ο 21χρονος αρχικά επιχείρησε ανεπιτυχώς να θραύσει με πέτρα τον υαλοπίνακα της πόρτας ασφαλείας, με σκοπό να ρίξουν στο εσωτερικό της Τράπεζας βόμβες μολότοφ και να προκαλέσουν τον εμπρησμό της.

c.jpg

Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης έθραυσε με πέτρα τον υαλοπίνακα – οθόνη του Μηχανήματος Αυτόματης Ανάληψης Α.Τ.Μ, ενώ οι άλλοι δύο έριξαν δύο (2) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (βόμβες μολότοφ), με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να καταστραφεί ολοσχερώς το Α.Τ.Μ.

d.jpg

Με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς από το Α.Τ.Μ στο εσωτερικό της Τράπεζας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο και μοτοσικλέτα, που είχαν αποκρύψει σε κοντινό σημείο, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τη διαφυγή τους. Οι τρεις δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.

e.jpg

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

· δύο (2) σκούφοι,
· μία (1) κουκούλα τύπου full face,
· δύο (2) κασκόλ,
· δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
· ένα (1) αδιάβροχο παντελόνι και
· ένα (1) ζευγάρι γάντια
· τα προαναφερόμενα δίκυκλα οχήματα (μοτοσικλέτα κα
ι μοτοποδήλατο)

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– στην οικία του 21χρονου:

· μία (1) μεταλλική σιδερογροθιά,
· δύο (2) ξύλινα ρόπαλα, εκ των οποίων το ένα τύπου baseball
· έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο,
· ένα (1) κινητό τηλέφωνο,

– στην οικία του 23χρονου:

· μία (1) κουκούλα τύπου full face

– στην οικία του 17χρονου:

· μία (1) σιδερογροθιά,
· ένα (1) ξύλινο ρόπαλο τύπου baseball,
· ένα κασκόλ και μία μπλούζα με λογότυπο πολιτικού κόμματος
· δύο (2) απομιμήσεις πιστολιών (replica) με γεμιστήρες

Λίγο πριν την έρευνα στην οικία του 17χρονου, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τους γονείς του να προσέρχονται στο σημείο. Ο 45χρονος πατέρας εισήλθε βιαστικά στο σπίτι και μετά από λίγο βγήκε, κρατώντας δύο πλαστικά κυτία, τα οποία παρέδωσε στην 43χρονη σύζυγό του, με σκοπό να τα αποκρύψουν. Οι γονείς ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν μέσα στα κυτία και κατασχέθηκαν:

· δύο (2) εξάσφαιρα περίστροφα,
· ένα (1) τυφέκιο με δύο κάννες και
· μία (1) συσκευή με πέντε μεταλλικές βέργες καθαρισμού πιστολιού – τυφεκίου

Οι γονείς του 17χρονου συνελήφθησαν για συνέργεια στο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.

Και οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ… πλάνα από τα κατασχεθέντα αλλά και τις δηλώσεις των Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλειου Χαλάτσης, Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας Γιώργου Ταμβάκη και Διοικητή Ασφαλείας Βόλου Βαγγέλη Βαϊράμη:

Η Χρυσή Αυγή αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους συλληφθέντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με τους συλληφθέντες του Βόλου. Τα είδη ρουχισμού που… “ανακάλυψε” η αστυνομία στην οικία του ενός ανηλίκου εκ των τριών, μπορεί πλέον να τα προμηθευτεί ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε, ακόμη και από λαϊκές αγορές. Αν ανακάλυπταν κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδος ή… μπρελόκ άλλης πολιτικής παράταξης θα τα δημοσίευαν οι υπάλληλοι της ασφάλειας;

Όσες φορές δράστες στυγνών εγκλημάτων (όπως ο δολοφόνος του οδηγού ταξί στην Πάρο) έχουν εκφραστεί δημόσια υπέρ συγκεκριμένου κόμματος και έχουν διαδικτυακές φιλίες με στελέχη του, δεν έβγαλε άχνα η αστυνομία. Η Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε πράξη βίας και διενεργεί τον πολιτικό της αγώνα στα πλαίσια του Νόμου και του Συντάγματος.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η τρίτη αποτυχημένη απόπειρα συκοφάντησης και στοχοποίησης της Χρυσής Αυγής από την Ασφάλεια. Προ μηνών, πάλι στο Βόλο, με τη σύλληψη τριών εντελώς αγνώστων σε εμάς προσώπων, που αστυνομικοί διέρρεαν παράνομα και χωρίς κανένα στοιχείο ότι: “σκόπευαν να κάψουν ένα τέμενος και έχουν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή”. Τότε γέλασαν και οι πέτρες και φυσικά ο Εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση.

Δεν ξεχνάμε φυσικά και την υπόθεση δολοφονίας πακιστανού στα Πετράλωνα, όπου την υπεράσπιση των κατηγορουμένων ανέλαβε πρώην βουλευτής της ΝΔ, η ΕΛ.ΑΣ. όμως διέρρεε και πάλι ότι… ανακάλυψε φυλλάδια της Χρυσής Αυγής στην οικία ενός δράστη. Τα “φυλλάδια” αυτά τελικά δεν τα είδε ποτέ κανείς! Ντροπή και αίσχος που κάποιοι επίορκοι προσπαθούν με αυτές τις άθλιες μεθόδους να στοχοποιήσουν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει