Στην Λάρισα το 36ο Πανελλήνιο Συνεδρίο της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων το Σεπτέμβριο

Κώστας Αγοραστός: O συνεδριακός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει σοβαρή λύση στο έντονο πρόβλημα της εποχικότητας του τουριστικού μας προϊόντος

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, με αφορμή τη διοργάνωση του 36ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Εμμανουήλ Γιαννακάκις και το μέλος κ. Στεφόπουλος Αθανάσιος.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 18 Σεπτεμβρίου με συνδιοργανωτές την Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων και το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας με κύριο αντικείμενο «Δικονομικά Ζητήματα του Πτωχευτικού Δικαίου».

Ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι: “H Θεσσαλία λόγω της κεντροβαρούς θέσης της στο γεωγραφικό υπόβαθρο, μπορεί να αποτελέσει έναν βασικό προορισμό Συνεδριακού Τουρισμού λειτουργώντας ως κινητήριος μοχλός, για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού, όπως ο συνεδριακός τουρισμός. Θέση της αιρετής Περιφέρειας είναι ότι ο συνεδριακός τουρισμός, μπορεί να αποτελέσει σοβαρή λύση στο έντονο πρόβλημα της εποχικότητας που χαρακτηρίζει το μέχρι στιγμής τουριστικό προϊόν μας. Εκτός αυτού, ο συνεδριακός τουρισμός προσελκύει κατά κανόνα επισκέπτες υψηλού οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου.

Είναι βέβαιο το γεγονός ότι η προστιθέμενη αξία από την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στη Θεσσαλία θα έχει πολλαπλά οφέλη σε όλα τα επίπεδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει