Στην τελική ευθεία τα αντιπλημμυρικά έργα του Κραυσίδωνα

Τί δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βόλου Φ. Λαμπρινίδης

Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου η κατασκευή του τελικού τμήματος του έργου «Αποφόρτιση Χειμάρρου Κραυσίδωνα από όμβρια ύδατα του αστικού ιστού και συλλογή – εκτροπή – εκβολή αυτών στη θάλασσα». Οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα δεκαήμερο περίπου και θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν και να αποδοθούν σύντομα σε λειτουργία οι οδικές αρτηρίες Γρ. Λαμπράκη, Αθηνών και Λαρίσης, στο ύψος της γέφυρας Κραυσίδωνα, όπου αναγκαστικά θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακή αναστάτωση.

Αρχικά θα αποκοπεί το τμήμα της οδού Γρ. Λαμπράκη στην κατεύθυνση από Λάρισα προς Βόλο και στη συνέχεια στο ρεύμα από Βόλο προς Λάρισα. Μ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, η κίνηση των οχημάτων προς Λάρισα μέσω των οδών Λαμπράκη και Λαρίσης, ενώ η αντίστροφη κίνηση από Λάρισα προς Βόλο θα γίνεται μέσω των οδών Λαρίσης, Αθηνών, Σέκερη και Λαμπράκη.

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης, ζητείται η κατανόηση των πολιτών για την πρόσκαιρη ταλαιπωρία, αλλά είναι αναπόφευκτη προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο μείζονος σημασίας ιδιαίτερα για τις συνοικίες Αγίων Αναργύρων και Νεάπολης, αλλά και για ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, ενώ η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα μεριμνήσουν για την εφαρμογή του προγράμματος κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2012. Ωστόσο, ήδη έχουν κατασκευαστεί οι αγωγοί και από τις δυο όχθες του Κραυσίδωνα (Ζάχου και Αλαμάνας), δηλαδή το έργο έχει υλοποιηθεί κατά 90% και απομένει μόνο η σύνδεση στο ύψος της γέφυρας, γεγονός που σημαίνει ότι θα παραδοθεί νωρίτερα από την προθεσμία αυτή.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αποφασίστηκε να μετατεθούν χρονικά προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα την περίοδο τουριστικής αιχμής και να λειτουργήσει απρόσκοπτα η πόλη κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.683.000 ευρώ και αφορά την κατασκευή συλλεκτήρων αγωγών των ομβρίων υδάτων, μέσω των οποίων θα διοχετεύονται στον Παγασητικό, ώστε να διασφαλιστεί η αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία περιοχών οι οποίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στο παρελθόν, όπως το Παλαιό Λιμεναρχείο, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Πεδίον του Άρεως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει