Στην 11η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (Photos)

Κ. Αγοραστός: Ενισχύουμε τη Θεσσαλία στηρίζουμε τα προϊόντα

Στα εγκαίνια της 11ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας παρέστη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός όπου κατά την ομιλία του στην επίσημη τελετή του Επιμελητηρίου απεύθυνε κάλεσμα στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες να μην απογοητευτούν από την μεγάλη οικονομική κρίση, αλλά να συμπαραταχθούν δυναμικά σε μια κοινή προσπάθεια ανατροπής των δυσμενών δεδομένων στην περιοχή μας.

Πιο αναλυτικά ο κ. Αγοραστός επισήμανε τα εξής:

«Η 11η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας αποτελεί συνέχεια ενός επιτυχημένου θεσμού ο οποίος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο του επαγγελματικού κόσμου, αλλά και του ευρύτερου κοινού. Φέτος πραγματοποιείται σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, στους επιχειρηματίες του Νομού που στηρίξατε και φέτος αυτή την σημαντικότατη διοργάνωση.

Ιδιαίτερα στην περιοχή μας τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ο μεγάλος αριθμός κλειστών επιχειρήσεων, η βαθιά ύφεση που βιώνει όλη η περιφέρεια, διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα που όμοιό του έχει να ζήσει πολλά χρόνια η περιοχή μας. Κι όμως αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να παραιτηθούμε… Τώρα είναι ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι μας σκληρά και με συνεννόηση και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε την αποτελεσματικότητα που απαιτείται για να βγει ο τόπος μας από το αδιέξοδο.

Θα πρέπει να δώσουμε χώρο στους νέους για να ενεργήσουν, να δώσουμε έστω την μικρή ελπίδα στους ανθρώπους της επιχειρηματικότητας πολλοί εκ των οποίων συμμετέχουν στην 11η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας με τα προϊόντα τους.

Θα πρέπει να συμπαρασταθούμε στον κόσμο που υποφέρει, που έχει σοβαρά προβλήματα, να επιβιώσει μέσα στην πρωτοφανή κρίση που περνάει η Χώρα μας.

Μπορούμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση βασιζόμενοι στο τρίπτυχο δράσης… ανταγωνιστικότητα – ποιότητα – συνέργεια».

Απευθυνόμενος ειδικά στους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Μπορείτε να φτάσετε μόνοι σας στον επιθυμητό στόχο και βέβαια είναι χρέος μας να συμβάλλουμε και εμείς ως περιφερειακή διοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε μαζί μια δυνατή «μηχανή έργων» για τη σταδιακή βελτίωση της δυσμενούς κατάστασης στην οικονομία μας και γιατί όχι να μπούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Σήμερα είναι φανερό ότι η Χώρα έχει τεράστιο πρόβλημα και η ιστορία θα γράψει με μελανά χρώματα όσους βάλουν το οποιοδήποτε συμφέρον πάνω από αυτή.

Είμαστε κοντά σας και πρόθυμοι να σας συμπαρασταθούμε για να ξεπεράσετε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Θα πρέπει όμως και εσείς να μας εμπιστευθείτε για να προχωρήσουμε με αμοιβαία κατανόηση και συνέργεια στο δρόμο της ανάκαμψης.

Πρόσφατα ενεργοποιήσαμε το Γραφείο Υποδοχής Επενδυτικών Προτάσεων της περιφέρειας Θεσσαλίας , με σκοπό την ενημέρωση και υποβοήθηση των επενδυτών στην υποβολή των επενδυτικών τους προτάσεων, προκειμένου να αξιοποιήσουμε τα διαθέσιμα επενδυτικά κίνητρα, εργαλεία χρήσιμα για τις επενδυτικές αποφάσεις των επιχειρήσεων και για τη στήριξη ποιοτικών, βιώσιμων και παραγωγικών επενδύσεων. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την «πραγματική οικονομία», δηλαδή την παραγωγή, η οποία σε μια περίοδο συνεχούς ύφεσης, μπορεί να βοηθήσει να πετύχουμε θετικούς στόχους».

Κλείνοντας ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε: «Ιδιαίτερο ρόλο στην κοινή προσπάθεια ανάκαμψης μπορεί να παίξει η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας, γιατί είναι πεποίθησή μου, ότι τέτοιες διοργανώσεις προωθούν έμπρακτα τον στόχο για ανάπτυξη και πρόοδο, διότι αφενός συμβάλλουν στην δημιουργία κινητικότητας στην αγορά, αφετέρου φέρνουν πιο κοντά τους επιχειρηματίες όλων των κλάδων. Παράλληλα δίνουν χώρο έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών, προβάλλοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα στην εγχώρια αγορά και ενημερώνουν τους επαγγελματίες για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, διευρύνοντας τους ορίζοντες επενδύσεων στην περιοχή.

Σήμερα που η Έκθεση ανοίγει τις πύλες της για 11η χρονιά, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την υλοποίησή της και εύχομαι να αποτελέσει κόμβο συνάντησης, ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών για τον εμπορικό – βιοτεχνικό κόσμο, δίνοντας ώθηση στην αναπτυξιακή τροχιά της Θεσσαλίας».

 περιφερειάρχης εγκαίνια ΕΒΕ Καρδίτσας 1.JPG περιφερειάρχης εγκαίνια ΕΒΕ Καρδίτσα 2.JPG

Μπορεί επίσης να σας αρέσει