Στη φάση της υλοποίησης η ασφαλτόστρωση του δρόμου από Προφήτη Ηλία έως Γιάλια στην Αλόννησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κώστας Αγοραστός: «Δημιουργούμε δίκτυο ασφαλών προσβάσεων στις παραλίες της Αλοννήσου»

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει, μετά από σημερινή έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, ακόμα ένα οδικό έργο για την Αλόννησο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργο «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση Προφήτη Ηλία έως Γιάλια», προϋπολογισμού 380.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας δημιουργούμε ένα δίκτυο ασφαλών προσβάσεων στις Σποράδες, έτσι ώστε να διευκολύνεται η επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων, καθώς και η πρόσβαση στις ξεχωριστές παραλίες των νησιών. Τα έργα αυτά, πέρα από τη χρησιμότητά τους, διαχέουν κοινοτικούς πόρους και δημιουργούν θέσεις εργασίας, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και κοινωνία. Το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζει την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων της περιοχής στα κτήματά τους, καθώς και των επισκεπτών του νησιού προς την παραλία στον όρμο Γιάλια».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης σημείωσε: «Άλλο ένα αναγκαίο έργο για το νησί, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Το νησιωτικό πρόγραμμα της Αλοννήσου, που υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ με τη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου, είναι ζωτικής σημασίας για την βελτίωση της καθημερινότητας στο νησί».

Αφορά σε έργο οδοποιίας του Δήμου Αλοννήσου, στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου που ξεκινά από τη διασταύρωση στη θέση Προφήτης Ηλίας (διασταύρωση της υπόψη οδού με την δημοτική οδό Πατητήρι – Χώρα Αλοννήσου) έως την παραλία στον όρμο Γιάλια.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης υφιστάμενης χωμάτινης οδού μήκους 1.290,10 m, με ταυτόχρονη βελτίωση μηκοτομικών κλίσεων. Επίσης, περιλαμβάνει τα αναγκαία τεχνικά έργα για την απορροή των ομβρίων υδάτων, καθώς και την απαιτούμενη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι Δ/νση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, ενώ κύριος του έργου είναι ο Δήμος Αλοννήσου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στα έργα ΟΣΑΝ. Ακολουθεί η σύναψη της σύμβασης με τον αναδειχθέντα ανάδοχο στο σχετικό Διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει