Στον Δήμαρχο Βόλου οι «χάλκινοι» κωπηλάτες του ΝΟΒΑ

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν σήμερα οι Βολιώτες αθλητές του ΝΟΒΑ Κων. Χρηστομάνος και Αλ. Λουλούδης, οι οποίοι πριν από δέκα μέρες κατέκτησαν την τρίτη θέση στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ήττον της Αγγλίας.

Τους δυο αθλητές συνόδευε ο προπονητής τους Γ. Κουρκούμπας, καθώς επίσης ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του ΝΟΒΑ κ. Ρ. Ρηγάκης, ο Έφορος Κωπηλασίας Β. Ζαχείλας και ο συνεργάτης του Ομίλου Σπ. Γάτος.

Υποδεχόμενος τους δυο κωπηλάτες στο γραφείο του κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η παγκόσμια διάκριση που πέτυχαν αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή για την πόλη του Βόλου και έρχεται να συνεχίσει μια μακρά παράδοση παγκόσμιων διακρίσεων στον ναυταθλητισμό γενικότερα και στην κωπηλασία ειδικότερα.

«Συγχαίρουμε από καρδιάς τους δυο συμπολίτες αθλητές, τον προπονητή τους, τη διοίκηση του Ομίλου ΝΟΒΑ και τους γονείς τους, οι οποίοι με πολλές θυσίες στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουν.

Ευχόμαστε να έχουν υγεία, το ίδιο καθαρό μυαλό και ευθύνη, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν, στην πόλη, στην Ελλάδα και στον εαυτό τους, ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις τα επόμενα χρόνια. Ο Δήμος Βόλου ούτως ή άλλως παρακολουθεί την προσπάθειά τους και, με τις δυνάμεις που διαθέτει, θα είναι κοντά στους ίδιους και σε όλους τους αθλητές, με πολλούς τρόπους.

Ένας από αυτούς είναι και η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν ως κίνητρο για την είσοδο νέων παιδιών στο χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ναυταθλητισμού», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου, υπενθυμίζοντας ότι τις επόμενες μέρες ο Βόλος θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών, το οποίο θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη να ενισχύσει τη θέση της στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, και παράλληλα θα δώσει το ερέθισμα και το κίνητρο σε πολλά νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον ναυτικό αθλητισμό.

Οι δυο «χάλκινοι» κωπηλάτες Αλ. Λουλούδης και Κ. Χρηστομάνος ανέφεραν ότι η τρίτη θέση που κατέκτησαν αποτελεί μια πολλή μεγάλη επιτυχία, σε προσωπικό, συλλογικό και εθνικό επίπεδο, και ευχαρίστησαν γι’ αυτό τους γονείς μου, τον Όμιλο, τον προπονητή μας, τους προηγούμενους προπονητές αλλά και τους εθνικούς προπονητές, στους οποίους – όπως είπαν – ανήκει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας τους.

Οι δυο αθλητές τόνισαν ότι επόμενος στόχος τους είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε τέσσερις εβδομάδες στην Κωνσταντινούπολη και ευελπιστούν να κατακτήσουν μια ακόμη διάκριση.

Από την πλευρά του ο προπονητής Γ. Κουρκούμπας υπογράμμισε ότι το παγκόσμιο χάλκινο μετάλλιο είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

«Δουλέψαμε σκληρά, από τις 6 το πρωί, με όλα τα παιδιά του Ομίλου, τα οποία προπονήθηκαν σωστά και κατάλληλα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση 5 χρυσών μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αγγλίας.

Πιστεύω ότι υπάρχει θέληση και μέλλον και με τη βοήθεια όλων θα καταφέρουμε κάτι μεγαλύτερο για την πόλη μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει