Στο Βόλο από τις 16 Αυγούστου η ομάδα πόλο Αμερικής

Κορυφώνεται η προετοιμασία για το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών

Στους ρυθμούς του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών θα αρχίσει να κινείται η πόλη του Βόλου από την ερχόμενη Τρίτη 16 Αυγούστου, οπότε και αναμένεται η άφιξη της αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της πρώτης ομάδας που ανοίγει τον χορό των αφίξεων μεταξύ των 20 χωρών, από τις πέντε ηπείρους, που θα συμμετάσχουν συνολικά στο Πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ελλάδος.

Η ομάδα των ΗΠΑ θα προπονείται στο Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας «Ολυμπιονίκης Βασίλειος Πολύμερος».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προετοιμασίες για την οργάνωση των αγώνων, την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών στα κολυμβητήρια και στους δημοτικούς ξενώνες, καθώς και οι συναντήσεις των διοργανωτών με τους εκπροσώπους των φορέων που έχουν αναλάβει τους τομείς της ασφάλειας και της υγειονομικής περίθαλψης των αθλητών, δηλαδή τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας κ. Δ. Κατσίκα και τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ κ. Κ. Σταμνά, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη του Πρωταθλήματος στις 27 Αυγούστου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στον τομέα του εθελοντισμού και τα αποτελέσματα της προσπάθειας είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς παρατηρείται αθρόα προσέλευση πολιτών που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής Βόλου, εκδηλώνουν την επιθυμία να βοηθήσουν για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων.

Όπως είναι γνωστό, η δημοτική αρχή στοχεύει στη δημιουργία ενός κινήματος εθελοντισμού στις τοπικές υποθέσεις και ευελπιστεί ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών θα αποτελέσει μια καλή αρχή στην κατεύθυνση αυτή.

Επικεφαλής της προσπάθειας προσέλκυσης εθελοντών είναι ο γνωστός ορειβάτης και στέλεχος του Δήμου Βόλου Νίκος Μαγγίτσης και ο γυμναστής Παναγιώτης Παπαρίζος, οι οποίοι, σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα στελέχη του Δήμου που ασχολούνται ενεργά με την προετοιμασία της διοργάνωσης, θα προσπαθήσουν να αναζωπυρώσουν τη φλόγα του εθελοντισμού που άναψε στην περιοχή την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και παραμένει άσβεστη.

Ο τομέας που θα δραστηριοποιηθούν οι εθελοντές είναι κυρίως η εξυπηρέτηση των αθλητών στα δυο κολυμβητήρια όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι ομάδες και οι παράγοντες της Διεθνούς και Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ενώ επίσης θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Γραφεία Τύπου, στο χώρο των αγώνων και στις μετακινήσεις.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν εθελοντικά μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24210 69885 ή να επισκέπτονται το Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας, καθημερινά από τις 08.00 έως και τις 14.00, για να παραλαμβάνουν και να συντάσσουν τις αιτήσεις τους. Την Πέμπτη 18 Αυγούστου και ώρα 11.30 το πρωί, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλλουν σ ‘ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, καλούνται στο Δημαρχείο του Βόλου, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση όλων των εθελοντών με τον Νίκο Μαγγίτση και στελέχη των αγώνων, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες για τη δράση τους.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ομαλή έναρξη της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Αυγούστου, στα γραφεία του Κολυμβητηρίου Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος», με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων ανά τομέα ευθύνης, ώστε να ξεπεραστεί και το παραμικρό πρόβλημα.

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου αναμένονται στο Βόλο ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Δ. Διαθεσόπουλος και ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΕ κ. Ν. Σπηλιωτόπουλος, οι οποίοι θα παραμείνουν στην πόλη μέχρι το τέλος των αγώνων και θα έχουν την ευθύνη του συντονισμού της διοργάνωσης, σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει