Στο Βόλο σήμερα το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας

Ως κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή εκδήλωση της Τ.Ε. Βόλου

Στο Βόλο θα βρέθει σήμερα το απόγευμα στις 7.00 ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας, ως κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή εκδήλωση της Τ.Ε. Βόλου του Κ.Κ.Ε. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας, με θέμα τις θέσεις του κόμματος για τη μάχη των Ευρωεκλογών και τις Περιφερειακές – Δημοτικές εκλογές.

Σε ανακοίνωσή της, η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, τους νέους και τις γυναίκες της πόλης, να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές και τονίζει:

“Η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων του ΚΚΕ, η συνεπής στάση του απέναντι σε όλα όσα απασχολούν τη λαϊκή οικογένεια, η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στο κίνημα για τα καθημερινά προβλήματα του λαού, η θέση του για την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τη μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι εγγύηση για τα λαϊκά στρώματα απέναντι στην επίθεση που δέχονται.

Την ίδια στιγμή που τα ψεύτικα διλήμματα και οι υποσχέσεις φουντώνουν, που μέσα από τη λογική του «μικρότερου κακού» προσπαθούν να βουλιάξουν ξανά το λαό πιο βαθιά στην ανέχεια και την ανοχή της εκμετάλλευσης, την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται για το ποιος εκφράζει καλύτερα τα συμφέροντα των βιομηχάνων, η συμπόρευση με το ΚΚΕ, το να είναι πιο δυνατό του ΚΚΕ παντού, αποτελεί την μόνη ελπίδα για να πάν τα πράγματα καλύτερα.

Ο Βόλος χτυπιέται από την ίδια πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε όλη την Ελλάδα. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση δικαιωμάτων στα εργοστάσια και στους βασικούς κλάδους της πόλης, η ανεργία και η φοροεπιδρομή δείχνουν προς έναν και μόνο ένοχο: την πολιτική των μονοπωλίων που σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Ε.Ε., τις κυβερνήσεις και από τη Δημοτική Αρχή. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, οι διάφοροι σχηματισμοί που εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά ενόψει των δημοτικών εκλογών στην πόλη, αποδέχονται την Ε.Ε., την εξουσία των μονοπωλίων, την εκμετάλλευση. Δεν έχουν καμία πρόθεση ρήξης, αντεπίθεσης, το αντίθετο μάλιστα. Οι υποσχέσεις τους, τα προγράμματά τους είναι ανάπτυξη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα από τη συνέχιση της φτώχειας για το λαό. Ο νέος, ο εργάτης, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο επαγγελματίας έχουν ελπίδα: ισχυρό ΚΚΕ στην ευρωβουλή, στην περιφέρεια, στο Δήμο”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει