Στο δίλλημα της χρεοκοπίας, με ή χωρίς ευρώ αντιτάσσουμε: Εξέγερση και Επανάσταση.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας στη χθεσινή της μαζική συνέλευση, επιβεβαίωσε τη κατεύθυνσή της στο να συνεχίσει το δρόμο που έχει χαραχτεί, προσπαθώντας να δημιουργηθούν λαϊκές συνελεύσεις ανά γειτονιά ως όργανα αντίστασης και ταξικού αγώνα ενάντια στη κυβέρνηση Παπαδήμιου.

Οι συλλήψεις των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και αλληλέγγυων αγωνιστών ενάντια στα χαράτσια, το ξεπούλημα της ΔΕΗ και τη κοινωνική καταστροφή, δείχνουν την απελπισία μιας «ακυβέρνητης πολιτείας» που μόνο με τη βοήθεια εισαγγελέων και ματατζήδων μπορεί να κυβερνήσει.

Αλλά πως μπορεί αυτή η κυβέρνηση της τρόικας να σταθεί στη μέση κοινωνικής αμφισβήτησης, οργής και αγανάκτησης; Ποια αστυνομία μπόρεσε να τιθασεύσει τους καταπιεσμένους σε ένα καθολικά εχθρικό κοινωνικό περιβάλλον;

Η κυβέρνηση του Παπαδήμιου δεν μπορεί αντικειμενικά να εκπληρώσει τους λόγους για τους οποίους φτιάχτηκε (τη διάσωση του χρηματιστικού κεφαλαίου) και ο δρόμος της είναι η κοινωνική εξαθλίωση και η ανοικτή ταξική σύγκρουση: Πρέπει να ανατραπεί όπως η κυβέρνηση Καραμανλή και Παπανδρέου.

Σε αντίθεση με το κοινό μέτωπο της αστικής τάξης, ο εργαζόμενος πληθυσμός πρέπει να αντιτάξει το δικό του κοινό μέτωπο ενάντια στους καταστροφείς. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και δεν περνά από τις κάλπες που μόνο προσδοκίες θα καλλιεργήσουν. Όπως δήλωσε ο Σαμαράς στην επιστολή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, «οι εκλογές πρέπει να γίνουν στις 19/2/2012 για να εκτονωθεί η κοινωνική οργή». Παρά τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης, αυτή θα ανατραπεί στους δρόμους, τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς. Η αστική εξουσία, όπως έχει ήδη φανεί, δεν έχει πρόβλημα να παραμερίσει νόμους και συντάγματα όταν διακυδεύονται τα ζωτικά της συμφέροντα.

Για να προστατέψουμε τα δικά μας ταξικά και ζωτικά συμφέροντα οργανωνόμαστε στους δρόμους και τις γειτονιές μέσω των λαϊκών συνελεύσεων προωθώντας τις κατακτήσεις του κινήματός μας, τη πολιτική του δράση, την αδιαλλαξία του ενάντια στους μηχανισμούς εξουσίας και το αστικό κράτος, τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων και τις κομματικές γραφειοκρατίες που θέλουν να στείλουν τα κινήματα μέχρι …. τη κάλπη. Το κίνημά μας δεν έχει χορηγούς και δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και λειτουργεί ανοικτά και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες που καθορίζονται από τους σκοπούς του κινήματος. Χρέος μας είναι να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, να διαγράψουμε το καπιταλιστικό χρέος εξ ολοκλήρου και να ανατρέψουμε το καπιταλισμό και τις κυβερνήσεις του για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και χρεοκοπημένες ζωές. Το κίνημά μας γεννήθηκε στους δρόμους και θα μείνει εκεί. Στο δίλλημα της χρεοκοπίας, με ή χωρίς ευρώ αντιτάσσουμε μόνο ένα σύνθημα: Εξέγερση και Επανάσταση.

Η επιτροπή μας θα μετατρέψει κάθε μέρα δράσης σε μέρα καθολικής αμφισβήτησης των δημίων της ζωής μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Πρόγραμμα Δράσεων:

  • Παρασκευή, 25/11, 10πμ, κτίριο ΔΕΗ Βόλου (Λαρίσης), (παράσταση διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ).
  • Παρασκευή, 25/11, 5.00μμ, πλ. Αγ. Νεκταρίου, Νέα Ιωνία (Λαϊκή συνέλευση).
  • Δευτέρα, 28/11, 5.00μμ, πλ. Αγ. Βαρβάρας, Ν. Ιωνία (Λαϊκή συνέλευση).
  • Τρίτη, 29/11, 10.00πμ, Ειρηνοδικείο, Δικαστήρια Βόλου (εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ).
  • Τρίτη, 29/11, 5.30μμ, ουζερί «ΑΔΙΕΞΟΔΟ», Ιωλκού & Αγ. Παρασκευής, Βόλος (Λαϊκή συνέλευση Αγ. Παρασκευής).
  • Τετάρτη, 30/11, 6.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος (τακτική συνέλευση επιτροπής).
  • Πέμπτη, 1/12, συμμετοχή στην γενική απεργία σε ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση (δράσεις ημέρας, τόπος & ώρα συγκέντρωσης θα ανακοινωθεί με νέο δελτίο τύπου).

Η αστική τους δημοκρατία έχει αδιέξοδα. Οι αγώνες μας όχι.

…ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!!

24 Νοέμβρη 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

http://denplirono-anatropi.blogspot.com/

[email protected]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει