Στο Στρασβούργο βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο Στρασβούργο μετέβη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός όπου θα συμμετάσχει στην 24η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, του κορυφαίου οργάνου εκπροσώπησης των τοπικών και περιφερειακών αρχών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Κογκρέσο είναι μια πολιτική συνάθροιση που αποτελείται από εκλεγμένους εκπροσώπους τοπικής ή περιφερειακής εξουσίας, οι οποίοι ορίζονται από μια συγκεκριμένη διαδικασία. Τα 315 τακτικά μέλη, εκπροσωπώντας πάνω από 200.000 Ευρωπαϊκούς δήμους και περιφέρειες, χωρίζονται ανά εθνική αντιπροσωπεία και ανά πολιτική ομάδα. Η συμβουλευτική του λειτουργία στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπογραμμίζει το σπουδαίο ρόλο του, σε ότι αφορά την προώθηση ενός σύγχρονου μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες των πολιτών.

Πρόκειται για ένα ιδεώδες φόρουμ διάλογου όπου εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών συζητούν κοινά προβλήματα, συγκρίνουν τις εμπειρίες τους και προωθούν τις απόψεις τους στις εθνικές κυβερνήσεις.

Τα σημαντικότερα θέματα της 24ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας είναι ο Προϋπολογισμός και οι Πηγές Χρηματοδότησης του Κογκρέσου για το 2014-2015, η Ευρώπη σε κρίση – Προκλήσεις για την Τοπική και Περιφερειακή Δημοκρατία, η Καταπολέμηση του Κοινωνικού Αποκλεισμού και η Έναρξη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας των Πόλεων και των Περιφερειών για την ένταξη των ROMA.

Ο κ. Κ. Αγοραστός συμμετέχει ως αιρετός στην Επιτροπή Διακυβέρνησης (Governance Committee) η οποία ασχολείται με θέματα διακυβέρνησης, δημόσιας οικονομίας, διασυνοριακής και διαπεριφερειακής συνεργασίας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και συνεργασίας ανάμεσα στα διακυβερνητικά όργανα.

Παράλληλα θα συμμετέχει στις εργασίες του Επιμελητηρίου των Περιφερειών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει