Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε γειτονιές του Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι δρόμοι των Αγ. Αναργύρων και της Νεάπολης γέμισαν με τα συνθήματα και τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Από νωρίς το απόγευμα σπίτι το σπίτι, εκατοντάδες εργάτες, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι «προμηθεύτηκαν» το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την κάλπη, συμφωνώντας με το ότι πρόκειται για την καλύτερη απάντηση στον εκβιασμό της κυβέρνησης να βάλει το λαό να διαλέξει μνημόνιο, για να γίνει συνένοχος στα νέα βάρβαρα μέτρα.

Στο προαύλιο των Αγ. Αναργύρων, ο Π. Τσιτσιρίκης, μέλος του Τ.Γ. Βόλου του ΚΚΕ, είπε ότι:

«3 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα της Κυριακής και οι εκβιασμοί κα η εξαπάτηση καλά κρατούν ώστε ο λαός να αποδεχτεί ένα νέο μνημόνιο..
Από τη μια η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ εκβιάζουν το λαό για να πει ΝΑΙ στην αντιλαϊκή πρόταση και από την άλλη εκβιάζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, για να αποσπάσουν το ΟΧΙ που θα σημαίνει όμως ένα μεγάλο ΝΑΙ στο δικό τους μνημόνιο.

Η εξαπάτηση του λαού δεν έχει όρια. Η νέα προχθεσινή πρόταση του Τσίπρα προς τους θεσμούς είναι ένα ακόμα χειρότερο μνημόνιο με νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Τα μέτρα κυβέρνησης και των λεγόμενων «θεσμών» μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό: αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών δηλ. μείωση μισθού και συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ για αρκετά είδη λαϊκής κατανάλωσης. Και άλλα.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς, να φτάσει στην κάλπη με την πρότασή του και να πει:

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.
Να ρίξει την Κυριακή το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.»

Από τη Νεάπολη ο Απ. Νάνος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου τόνισε ότι:

«Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα είναι η πραγματική εναντίωση σε όλα τα μνημόνια από όπου και αν προέρχονται, στους εφαρμοστικούς νόμους που παραμένουν στο ακέραιο και έχουν ματώσει την κάθε λαϊκή οικογένεια. Η κυβέρνηση με ωμό τρόπο αρνήθηκε μέσα στη Βουλή, προχτές, να τεθεί η πρότασή μας με τα ερωτήματα που έβαζε το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα. Όχι μόνο δε δέχτηκε να γίνει συζήτηση, αλλά ούτε καν έβαλε σε ψηφοφορία στη Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ. Προσπάθησε να αποκλείσει αυτή την πρόταση του ΚΚΕ από το δημοψήφισμα, από το να βρίσκεται επίσημα μέσα στα εκλογικά τμήματα, επιλέγοντας το δικό της ψηφοδέλτιο και στα αγγλικά στη μετάφραση – από ό,τι είδαμε σήμερα – για να πάει ο λαός να τσεκάρει με το στυλό στο κουτάκι του «όχι» και του «ναι» και από την κάλπη τελικά να βγει μόνο «ναι» σε όλα. Κάτι που φαίνεται και από τις διεργασίες, μυστικές και φανερές, που γίνονται ακόμα και σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Βουλή και στις Βρυξέλλες.»

Αξιόλογο στιγμιότυπο της ημέρας ήταν όταν στη διάρκεια εξόρμησης, εργαζόμενος αγανακτισμένος από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και τα άλλα κόμματα, αλλά και την κοροϊδία του ερωτήματος της Κυριακής, όπως πολλοί που συνάντησαν τα κλιμάκια του ΚΚΕ, είπε ότι το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος που καλούνε το λαό να διαλέξει είναι: «Θες φίδ’ να σε τσιμπήσ’ ή γομάρ’ να σε καβαλήσ’;!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει