Συγχαρητήρια Καρτάλη προς Π.Υ. για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Νότιο Πήλιο

Επικοινωνία Κ. Καρτάλη με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στ. Στεφανίδη επικοινώνησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και τον συνεχάρη για την άμεση και αποτελεσματική ενεργοποίηση του Π.Σ. για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Νότιο Πήλιο, ενεργοποίηση που περιελάμβανε την κινητοποίηση επίγειων δυνάμεων από τη Μαγνησία και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και την έγκαιρη επιχειρησιακή δράση των πυροσβεστικών αεροπλάνων και του πυροσβεστικού ελικόπτερου.

Ο Κ. Καρτάλης τόνισε τη μεγάλη σημασία στάθμευσης των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών και του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο α/δ Νέας Αγχιάλου προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μία ασπίδα προστασίας για τη Μαγνησία αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Εξήρε επίσης, κατά την τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Στεφανίδη, τις εντατικές προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας, και ειδικότερα του Διοικητή της Ν. Μιχαλάκη, και επεσήμανε ότι η επιχειρησιακή ετοιμότητα βοήθησε στην έγκαιρη αντιμετώπιση και της πυρκαγιάς στο Νότιο Πήλιο αλλά και αυτών στο Πουρί και στη Σκόπελο.

Οπως συμπλήρωσε «Είναι σημαντικό να επισημαίνουμε την καλή λειτουργία του Κράτους και να εμπεδώνουμε το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες που διεκδικούν μία δημόσια διοίκηση που να είναι και ευέλικτη και αποτελεσματική. Εύχομαι να ήταν το τελευταίο συμβάν για τη Μαγνησία.

Σε κάθε περίπτωση έχω εμπιστοσύνη στην επιχειρησιακή ετοιμότητα που έχει επιτευχθεί στη Μαγνησία. Μετέφερα στον κ. Μιχαλάκη τις ευχαριστίες μου τόσο προς τον ίδιο όσο και προς όλο το προσωπικό που συμμετείχε στις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών. Επισημαίνω την άμεση και καταλυτική ανταπόκριση του Δήμου Νοτίου Πηλίου που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες κατάσβεσης. Η συλλογική προσπάθεια πάντα έχει καλύτερα αποτελέσματα.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει