ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Σύσκεψη για τα έργα Ε.Σ.Π.Α. Μαγνησίας στη Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τα έργα του Ε.Σ.Π.Α. Μαγνησίας. Στη σύσκεψη παρών είναι και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων Αργύρης Κοπάνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-Volos.gr, τα έργα της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, που θα αναφερθούν στη σύσκεψη, είναι τα εξής:

– Φράγμα Μαυρομάτι: συνεχίζεται η υλοποίηση του μεγάλου και σημαντικού υδρευτικού και περιβαλλοντικού έργου, με Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ύψους χρηματοδότησης 15 εκ.ευρώ, από πόρους του ΕΠΠΕΡΑΑ, που δόθηκε για διαχείριση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Επέκταση δαπέδου στάθμευσης Αεροσκαφών και νέου συνδετήριουτροχοδρόμου στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου: εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Προσπελασιμότητα» του Υπουργείου Υποδομών, με προϋπολογισμό 19,7 εκ.ευρώ. Ο Διαγωνισμός ανάδειξης Αναδόχου θα γίνει εντός του Αυγούστου. Το έργο θα αναβαθμίσει τον αερολιμένα της Σκιάθου στο πλαίσιο αναβάθμισης της τουριστικής υποδομής της ευρύτερης περιοχής.

– Βελτίωση σύνδεσης Βελεστίνου με αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και πόλη Βόλου: προς άμεση δημοπράτηση η εργολαβία «σκούπα» του έργου που ξεκίνησε από το Γ΄ Κ.Π.Σ., στο πλαίσιο του Προγράμματος «Προσπελασιμότητα» του Ε.Σ.Π.Α.

– Περιφερειακή οδός Βόλου και έως Αγριά: ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για ένταξη στο Τομεακό Πρόγραμμα «Προσπελασιμότητα» της ολοκλήρωσης του έργου – «γέφυρα» από το Γ΄ Κ.Π.Σ., που αφορά στο τμήμα από Γορίτσα έως Αγριά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα εξεταστούν ένα προς ένα τα ενταγμένα έργα κάθε Δήμου ως προς την υλοποίηση και πρόβλεψη απορρόφησής τους για το B΄ εξάμηνο του 2011. Επίσης, τα ενταγμένα και προς ένταξη έργα των Δήμων στα Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς και έργα άλλων φορέων που υλοποιούνται και σχεδιάζονται στην περιοχή της ενότητας της Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει