Συμφωνία Καρτάλη – Αγοραστού για λιμνοδεξαμενή Ξηριά

Με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης. Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκε η κατάσταση του Παγασητικού και επιβεβαιώθηκε η πολιτική πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει ένα ευρύ πρόγραμμα βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης ώστε να περιοριστεί η απόρριψη ανεπεξέργαστων λυμάτων στη θάλασσα.

Παράλληλα πρόθεση του Υπουργείου παραμένει πάντα η στήριξη αντίστοιχων έργων για νησιωτικούς και ορεινούς οικισμούς του Νομού ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, να προστατευθεί το περιβάλλον και να στηριχθεί η τουριστική ανάπτυξη. Οι αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ θα ανακοινωθούν σε ένα περίπου μήνα. Κατά τη συνάντηση ο Κ. Καρτάλης έθεσε το θέμα της κατασκευής μονάδων επεξεργασίας λυμάτων στο Νότιο Πήλιο και ζήτησε από το ΥΠΕΚΑ να συμβάλλει ώστε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη που είναι αναγκαία για την τεχνική ωρίμανση του έργου. Παράλληλα σε επικοινωνία του με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Ν. Φορτούνα καταγράφηκαν οι ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα (λ.χ. προέγκριση χωροθέτησης για το βιολογικό καθαρισμό στα Καλά Νερά) ώστε να καλυφθούν αδειοδοτικές προϋποθέσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

«Συμφωνήσαμε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη και τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό το έργο της λιμνοδεξαμενής Ξηριά να ιεραρχηθεί ψηλά στις προτεραιότητες της Θεσσαλίας. Θεωρώ θετική εξέλιξη τη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Περιφερειάρχης για το θέμα καθώς σε συνεργασία με το Δήμο Αλμυρού θα αποσαφηνισθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες. Το έργο είναι ενταγμένο και είναι ώριμο πλέον για χρηματοδότηση. Πιέζουμε να είναι ένα από αυτά που θα συμπεριληφθούν στην αναθεώρηση του Προγράμματος Αλ. Μπαλτατζής που θα γίνει σε ένα περίπου μήνα σε αντικατάσταση δηλαδή έργων που δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει