Συνάντηση Α. Κοπάνα με πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου

Τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου Αλέκος Κουτσελίνης και Κική Πλαστάρα, οι οποίοι έθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη ένα πλαίσιο συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών αναφέρθηκε στη δράση της Οργάνωσης, η οποία παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν τους καταναλωτές και τις συναλλαγές και έχει μεγάλη απήχηση στους πολίτες. Αναφέρθηκε επίσης στο Γραφείο Καταναλωτή, το οποίο, όπως υποστήριξε, είχε θετικά αποτελέσματα, αφού δέχτηκε 2.5000 καταγγελίες-αναφορές στους 20 μήνες της λειτουργίας του, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Κοπάνα να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η λειτουργία του γραφείου καταναλωτή.

Ο Αργύρης Κοπάνας τόνισε ότι το ζήτημα της εξυπηρέτησης των πολιτών και στη προκειμένη περίπτωση της προστασίας των καταναλωτών, αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για τη Περιφέρεια. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν την Περιφέρεια κοντά τους, συνεχώς δίπλα τους. Αυτός είναι ένας στόχος που αγωνιζόμαστε να επιτύχουμε παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια της εποχής και την έλλειψη επαρκούς προσωπικού».

Συμφώνησε δε, με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών, ότι πρέπει όλοι να συμβάλουν ώστε να υπάρχουν ενημερωμένοι πολίτες, που γνωρίζουν να διεκδικούν τα δικαιώματα τους, καθώς και ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθούν νέοι συμβουλευτικοί θεσμοί για δανειολήπτες και υπερχρεωμένους πολίτες.

Εις ότι αφορά το Γραφείο του Καταναλωτή, ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός δικτύου σε επίπεδο Περιφέρειας με την ίδρυση Γραφείων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, όπου οι καταναλωτές θα υποβάλλουν τις καταγγελίες τους (ακόμη και on-line) και θα αντλούν πληροφορίες για τα δικαιώματά τους, έτσι ώστε «Να γίνεται πιο συστηματική δουλειά και να εξυπηρετείται το σύνολο των Θεσσαλών πολιτών».

Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα συνέχισε ο κ. Κοπάνας, υπάρχει τμήμα Προστασίας του Καταναλωτή, που μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια προσπάθεια, ενώ θα μπορούσε να συνδεθεί η λειτουργία των γραφείων αυτών με τις Διευθύνσεις Εμπορίου.

Ο Αργύρης Κοπάνας δεσμεύτηκε να εξετάσει όλες τις δυνατότητες και όλα τα ενδεχόμενα μέσα στο νομικό πλαίσιο του Καλλικράτη και ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρμαχος της σύμπραξης των ιδιωτών με τους Δημόσιους Φορείς και της συνεργασίας της Ένωσης Καταναλωτών με τη Περιφέρεια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει