Συνάντηση Καλτσογιάννη – Αντώνογλου για τα επικείμενα έργα στο οδικό κύκλωμα Πηλίου

Στο Ανατολικό Πήλιο βρέθηκε χθες για πολλοστή φορά ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γιώργο Αντώνογλου Κασσαβέτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το Δήμαρχο για όσα έργα εκτελούνται και για όσα πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο οδικό κύκλωμα Πηλίου.

Ειδικότερα του ανέπτυξε μία προς μία όλες τις παρεμβάσεις της Π.Ε. Μαγνησίας στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, που περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα στήριξης του οδοστρώματος και στηθαία ασφαλείας. Επίσης τον ενημέρωσε για το μεγάλο έργο της γέφυρας Ζαγοράς με προυπολογισμό πάνω από 800.000 ευρώ, που έχει συμβασιοποιηθεί και ο εργολάβος ξεκινά τις εργασίες μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Νωρίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε επί τόπου τα σημεία που χρήζουν επισκευής στο οδικό κύκλωμα Πηλίου, συνοδευόμενος από μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο κ. Καλτσογιάννης εστίασε στη σχετική δέσμευση του κ. Ιωάννου, διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Στ. Καλογιάννη, ενώπιον του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου, σχετικά με τη δυνατότητα εξασφάλισης της απαιτούμενης χρηματοδότησης από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) για τη δρομολόγηση και την εκτέλεση ουσιαστικών παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου και με την απεμπλοκή των αρμοδιοτήτων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όπως παραδέχθηκε ο κ. Ιωάννου για ανεξήγητο λόγο υπήρξε εμπλοκή στο ζήτημα και ότι το εθνικό δίκτυο στο Ανατολικό Πήλιο δεν χρήζει απλώς συντήρησης, αλλά ουσιαστικών παρεμβάσεων με ευθύνη του υπουργείου.

Παρά ταύτα ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι, όπως έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών, θα συνεχίσει να υπερβάλλει εαυτόν στο μέτρο του δυνατού και να προβαίνει σε έργα στο οδικό κύκλωμα πέραν των αρμοδιοτήτων της, όπως η γέφυρα στη Ζαγορά για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει