Συνάντηση Κ. Καρτάλη με τους υπευθύνους της Μονάδα Αλτσχάιμερ Μαγνησίας

Με τον Πρόεδρο Απ. Κορδελά και τον Γραμματέα Ν. Καψιανό της Μονάδας Αλτσχάιμερ Μαγνησίας συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και συζήτησαν για τη λειτουργία της Μονάδας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται ενόψει της σχεδιαζόμενης πολιτικής του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας για ένα νέο χάρτη προνοιακών δομών στη χώρα.

Ο Κ. Καρτάλης ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Διοίκηση της Μονάδας για τη λειτουργία της Μονάδας παρά τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, τη συνεργασία με το ΙΚΑ ώστε να καλύπτονται από το συγκεκριμένο Ταμείο οι δαπάνες των νοσηλευόμενων αλλά και για τη μεταστέγαση της Μονάδας ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη από την επιβάρυνση του ενοικίου.

Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης: «Η Μονάδα Αλτσχάιμερ προσφέρει ιδιαίτερα σημαντικό έργο λειτουργώντας δομές ημερήσιας αλλά και μακράς νοσηλείας. Το έργο αυτό προσφέρεται με κόπο και με πολλές θυσίες των ανθρώπων που λειτουργούν τη Μονάδα. Στο παρελθόν σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Μονάδας διασφαλίσαμε μία σταθερή ροή κρατικής χρηματοδότησης που έδινε τη δυνατότητα για την ποιοτική λειτουργία της Μονάδας.

Πρόσφατα, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσκολιών, υπήρχαν περικοπές στον προϋπολογισμό της Μονάδας που πρέπει να αντικατασταθούν ώστε να μην επηρεαστεί το έργο της Μονάδας.

Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να είναι δυνατή η συνεργασία με το ΙΚΑ. Στην περίπτωση αυτή, η Μονάδα θα έχει τη δυνατότητα απευθείας κάλυψης των νοσηλείων των ασθενών μέσω του συγκεκριμένου Ταμείου.

Ενημέρωσα τους κ. Κορδελά και Καψιανό ότι αυτή την περίοδο, το Υπουργείο Υγείας αξιολογεί όλες τις προνοιακές δομές που λειτουργούν στη χώρα αλλά και εξετάζει τη συνένωση-συγχώνευση προνοιακών μονάδων ώστε να μειωθούν τα διοικητικά κόστη και να εξορθολογιστεί το πλαίσιο των παρεχόμενων προνοιακών υπηρεσιών.

Τους μετέφερα επίσης ότι έχω ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και του ΙΚΑ για τις δυνατότητες της Μονάδας στη Μαγνησία. Στο επόμενο διάστημα το θέμα της Μονάδας θα τεθεί εκ νέου προς την κεντρική διοίκηση.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει