Συνάντηση Κ. Καρτάλη με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου – Νέας Ιωνίας

Με το Προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου – Νέας Ιωνίας συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και ενημερώθηκε για τις θέσεις του Σωματείου σε ότι αφορά στις άδειες ταξί, στη λειτουργία των εδρών αλλά και στην οργάνωση του κλάδου γενικότερα.

Το Προεδρείο του Σωματείου παρουσίασε την κατάσταση στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία αλλά και γενικότερα στη Μαγνησία, ανέλυσε τις πιέσεις που δέχεται ο κλάδος εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης και ανέπτυξε τις θέσεις του ενόψει της κατάρτισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα των αδειών ταξί σε συνάρτηση με τα πληθυσμιακά κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη, στο θέμα της διάθεσης των νέων αδειών σε νομικά και φυσικά πρόσωπα αλλά και σε αυτό που αφορά στο χρονικό περιορισμό στις μεταβιβάσεις στην περίπτωση που εκδοθούν νέες άδειες.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Κ. Καρτάλης δήλωσε ότι:

«Θέλω να επισημάνω την υπεύθυνη στάση που επέδειξε το Σωματείο στις κινητοποιήσεις του Ιουλίου καθώς κρίσιμες υποδομές της Μαγνησίας, όπως το λιμάνι και το αεροδρόμιο, έμειναν ανοικτές και λειτουργικές. Με άλλα λόγια δεν παρακωλύθηκε η λειτουργία της πόλης και οι τουριστικές δραστηριότητες που είναι τόσο αναγκαίες για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Στη συνάντηση που κάναμε είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ σε λεπτομέρεια για τις προτάσεις του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας αναφορικά με το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Απόψη μου ότι κάθε απελευθέρωση επαγγέλματος πρέπει να γίνεται με κριτήρια και κανόνες που να διασφαλίζουν και τη βιωσιμότητα του κλάδου αλλά και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Σε αυτό το πλαίσιο καλό είναι να αξιοποιήσουμε τη διεθνή εμπειρία, λ.χ. για τα πληθυσμιακά κριτήρια που άλλωστε ισχύουν σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης ή για τον τρόπο μεταβίβασης των αδειών. Διαπίστωσα ότι το Σωματείο είναι διατεθειμένο να δρομολογήσει ουσιαστικά μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του κλάδου. Σέβομαι τις ανησυχίες που εκφράστηκαν ως προς το πλαίσιο της συνεργασίας με την Πολιτεία.

Μετέφερα στο Προεδρείο ότι θα γίνει διάλογος και δεν είναι στην πρόθεση κανενός να υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Μετέφερα τέλος ότι το σχετικό σχέδιο νόμου θα τύχει αναλυτικής επεξεργασίας κατά τη συζήτηση του στη Βουλή.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει