Συνάντηση Κ. Καρτάλη με το Σύλλογο Τριτέκνων Μαγνησίας

Με το Προεδρείο του Συλλόγου Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η Αργώ» συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και ενημερώθηκε για αιτήματα του Συλλόγου και ειδικότερα για την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, το τέλος ακινήτων, τα κριτήρια για τη διάθεση των τριτεκνικών επιδομάτων, τις μετεγγραφές φοιτητών τριτεκνικών οικογενειών, την επιλεξιμότητα τριτέκνων για τον κοινωνικό τουρισμό, κ.α.

Ο Κ. Καρτάλης εξέφρασε την εκτίμηση του για τον αγώνα που κάνουν οι τριτεκνικές οικογένειες και σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα υποστηρίζει κάθε μέτρο και πρωτοβουλία που ενισχύει τις κοινωνικές ομάδες που δέχονται εντονότερα τις πιέσεις της οικονομικής κρίσης. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να διαμορφωθεί ένα ουσιαστικό πλαίσιο προστασίας των τριτεκνικών οικογενειών που θα διασχίζει οριζόντια τις πολιτικές όλων των Υπουργείων αλλά και της αυτοδιοίκησης. «Δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει ακόμη πραγματικότητα με αποτέλεσμα συχνά να δρομολογούνται μέτρα που ακυρώνουν μέτρα άλλων κρατικών φορέων, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται αντί να ανακουφίζονται τα βάρη των τριτεκνικών οικογενειών».

Ο Κ. Καρτάλης αναφέρθηκε ειδικότερα στην πρόσφατη θετική εξέλιξη με την οποία κατοχυρώνεται το ποσόν των 55,000 ευρώ ως καθαρό οικογενειακό εισόδημα για τη διάθεση των επιδομάτων, επισημαίνοντας ότι η αρχική πρόταση του αρμόδιου Υπουργείου ήταν το ποσόν αυτό να είναι μεικτό γεγονός που αν είχε γίνει αποδεκτό θα απέκλειε μεγάλο αριθμό τριτεκνικών οικογενειών.

Παράλληλα ανέφερε ότι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρχει πίεση ώστε να κατοχυρωθούν ευνοικότεροι φορολογικοί συντελεστές για τις τριτεκνικές οικογένειες αλλά και για να επιλυθούν προβλήματα που προέκυψαν από πρόσφατα φορολογικά μέτρα.

Τέλος δεσμεύθηκε να προετοιμάσει ενιαίο κείμενο που θα παρουσιάζει τα προβλήματα των τριτεκνικών οικογενειών και να το προωθήσει, σε συνεργασία με συναδέλφους βουλευτές του, στην Κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «Μία ακόμη ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου ενός βουλευτή δεν θα προσφέρει κάτι ουσιαστικό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει