Συνάντηση Περιφερειάρχη και Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα του παρεμπορίου»

Ζητήματα που αφορούν στην τόνωση του εμπορίου και συνολικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Απασχόλησης κ. Ζήση Γρηγορίου και των Περιφερειακών Συμβούλων κ. κ. Γιώργου Καλτσογιάννη και Κώστα Χαλέβα.

Στη συνάντηση τέθηκαν στο επίκεντρο το σύνολο των προβλήματων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής, όπως η έλλειψη ρευστότητας, η μείωση της κίνησης, το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ ειδική αναφορά έγινε στο θέμα του παρεμπορίου.

«Στόχος μας πρέπει να είναι η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις επικίνδυνες ισορροπίες των αδικημάτων που δημιουργούνται απ’ το παρεμπόριο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει τις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες.

«Παρά τις εγγενείς δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί, εμείς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της μάστιγας – διότι περί μάστιγας πρόκειται – του παρεμπορίου.

Βασιζόμαστε στην προθυμία και την καλή θέληση του υπάρχοντος προσωπικού και όλοι μαζί είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά», υπογράμμισε ο κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Ο εμπορικός κόσμος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα λόγω του παράνομου εμπορίου και αυτό είναι πλέον γεγονός. Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έχει πάρει εκτεταμένες διαστάσεις με αποτέλεσμα να απειλείται η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η βιωσιμότητα των νομίμων επιχειρήσεων.

Το διαπιστούμενο έλλειμμα εξαιτίας του μεγεθυνόμενου παρεμπορίου ζημιώνει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές με ανάλογη ζημία στην Εθνική μας Οικονομία. Καταστήματα κλείνουν και πλήττεται ευθέως η ανταγωνιστικότητα, ενώ ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση.

Παράλληλα το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, πλανόδιο και στάσιμο, προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στην γενική εικόνα των πόλεων, στην ομαλή λειτουργία του στεγασμένου εμπορίου, στις λαϊκές αγορές και στους κατόχους νόμιμης αδείας υπαίθριους πωλητές».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφορά έγινε και στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, εκπροσώπων των εμπόρων, εξειδικευμένων στελεχών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων στην οποία είχε αποφασιστεί η ενεργοποίηση σε μόνιμη βάση κλιμάκιου ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Κλείνοντας ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε για ακόμη μια φορά την πρόθεσή του να στηριχθούν έμπρακτα οι υγιείς επιχειρήσεις που φέρουν προστιθέμενη αξία στη Θεσσαλία, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συνεισφέρουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Τσέλιος, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μαγαλιός, η Γενική Γραμματέας κα Βασιλική Κλεφτάκη και ο Αναπληρ. Ταμίας κ. Αλέξανδρος Σάμιος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει