Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη στο ΥΠΕΚΑ για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο»

Με στόχο τη ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων του οικοπέδου της πρώην Βαμβακουργίας

Συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ με την Γενική Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Μαρία Καλτσά είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επανέφερε το αίτημα για συμβολή του «Πράσινου Ταμείου» στη χρηματοδότηση της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων του οικοπέδου της πρώην κλωστοϋφαντουργίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε.». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με την κ. Καλτσά να δεσμεύεται για την προώθηση του θέματος, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων και των δράσεων του «Πράσινου Ταμείου».

Σημειώνεται ότι, για το ίδιο θέμα ο κ. Σκοτινιώτης είχε επικοινωνία τις προηγούμενες ημέρες και με την Πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας κ. Γ. Κωτίδου, η οποία αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση της τριπλής χρηματοδότησης του έργου, που έχει διατυπώσει η Δημοτική Αρχή του Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου έχει επεξεργαστεί και καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη συμβολή του «Πράσινου Ταμείου» στη χρηματοδότηση της ανάπλασης του οικοπέδου της πρώην κλωστοϋφαντουργίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε., ζητώντας συγκεκριμένα την έγκριση χρηματοδότησης για την κατεδάφιση των κτισμάτων προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου στα οικοδομικά τετράγωνα που προορίζονται για κοινόχρηστοι χώροι και τη μεταφορά των μπάζων για την αποκατάσταση ανενεργού λατομείου αδρανών υλικών.

Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η αξιοποίηση της έκτασης της πρώην κλωστοϋφαντουργίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε.» με τη δημιουργία εργατικών κατοικιών, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο και της αξίωσής της – και των αντίστοιχων κυβερνητικών δεσμεύσεων – για τη χρηματοδότηση ειδικού επενδυτικού προγράμματος, ως ελάχιστου «αντισταθμίσματος» λόγω της αφαίρεσης των Μεσογειακών Αγώνων».

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή, από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας της, επεξεργάστηκε και παρουσίασε πρόταση τριπλής χρηματοδότησης του έργου, η οποία περιλαμβάνει:

– Κατεδάφιση των παλαιών κτισμάτων και μεταφορά των προϊόντων αυτής, με χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου».

– Ανέγερση των εργατικών κατοικιών από προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, στα καθορισμένα από το τοπικό ρυμοτομικό οικοδομικά τετράγωνα.

– Ανάπλαση των οικοδομικών τετραγώνων που προορίζονται από το τοπικό ρυμοτομικό για κοινόχρηστοι χώροι, με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ (αστικές αναπλάσεις). Για το σκοπό αυτό αναμένεται η απόφαση του ΟΕΚ για παραχώρηση στο Δήμο Βόλου κατά χρήση των οικοδομικών τετραγώνων που προορίζονται για κοινόχρηστοι χώροι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει