Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με το νέο Επόπτη του ΕΛΓΑ

Συνάντηση στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κος Κοπάνας, με τον νέο Επόπτη του ΕΛΓΑ στη Μαγνησία κο Καραμπάτσα και τον πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κο Λάμπρο Κωνσταντίνο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην αγροτική παραγωγή αλλά και η απόφασή του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 31-08-2011 όπου κατατέθηκε η ανησυχία της Περιφέρειας για ζητήματα που έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες της Θεσσαλίας αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αδιέξοδο στον τομέα της ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής όπως αυτό δημιουργείται μετά την εφαρμογή του Ν. 3877/2010.

Αναφορά έγινε στα Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) τα οποία ουσιαστικά από 1/1/2011 βρίσκονται εκτός νομικού πλαισίου καθότι ούτε στο ΥΠΑΑΤ ενεργοποιήθηκε η προβλεπόμενη από το Ν. 3877/2010 Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων αλλά ούτε και ο ΕΛΓΑ πλέον τα διαχειρίζεται καθότι δεν είναι αρμοδιότητά του, με αποτέλεσμα να είναι μετέωροι οι τελικοί αποδέκτες αυτής της διαδικασίας οι αγρότες.

Ειδικότερα ο κος Κοπάνας ενημερώθηκε για τις επισημάνσεις που κάνει ο Οργανισμός στον Νομό Μαγνησίας το μέγεθος της προσβολής από εντομολογικούς εχθρούς που παρατηρείται στις βαμβακοκαλλιέργειες αλλά και τις μυκητολογικές προσβολές από ασθένειες που παρατηρούνται στα αμπέλια.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα ενώ τονίστηκε ότι η συνεργασία της Περιφέρειας, του ΕΛΓΑ και των φορέων θα είναι συνεχής και σε όποιο επίπεδο κριθεί απαραίτητο προς όφελος των παραγωγών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει