Συνάντηση του Τοπικού Συμβούλου Ζαγοράς Α. Κασίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Κοπάνα

Ο Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, μέσω του κ. Κοπάνα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε – το πρωϊ της Παρασκευής στο Κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας – μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη κ.Αργύρη Κοπάνα και του Τοπικού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς κ. Αλέξανδρου Κασίδη με Θέμα τη εκτενή καταγραφή των προβλημάτων που ταλανίζουν την Καθημερινότητα τόσο της Ζαγοράς όσο και του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, συνολικά.

Ο Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς ευχαρίστησε τη Περιφέρεια Θεσσαλίας , μέσω του κ. Κοπάνα, για την έγκαιρη κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων (στον Άξονα του Οδικού δικτύου που διέρχεται το εσωτερικό του συγκεκριμένου Δήμου) η αναγκαιότητα των οποίων εμφανίσθηκε μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη περασμένη χειμερινή περίοδο και παράλληλα αναμένεται η επίσημη ολοκλήρωση των κατασκευών στα σημεία του Οδικού Δικτύου στη Θέση ΄΄Καράβωμα – Ζαγορά΄΄.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης του κ. Κασίδη με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη έγινε αναφορά σε προβλήματα όπως: η έγκαιρη συντήρηση της περιφερειακής οδοποιίας, η στήριξη της πλησσόμενης Αγροτικής Οικονομίας, η Ανάγκη Χάραξης μιας πιο Τολμηρής Τουριστικής Πολιτικής, η Χρηματοδότηση – από πόρους του ΕΣΠΑ – του Αλιευτικού Καταφυγίου (Λιμάνι) Χορευτού, η εμπέδωση της αθλητικής συνείδησης (δημιουργίας Κλειστού Γηπέδου 5 επί 5 και Κλειστού Γυμναστηρίου) που απασχολούν το σύνολο του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και χρήζουν Άμεσης Διευθέτησης. Στο πλαίσιο της Συνάντησης με τη βοήθεια του Τεχνικού Τμήματος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της Περιφερειακής Οδοποιίας που απαιτεί Άμεση Διευθέτηση.
Άλλωστε, δεν θα πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι σε λίγους μήνες από σήμερα οι Αγρότες και ο Συνεταιρισμός Ανατολικού Πηλίου θα κληθούν να μεταφέρουν τη Παραγωγή των μήλων με απώτερο στόχο την Εξαγωγή τους στις αγορές. Δυστυχώς σε Περίπτωση που η Συντήρηση της Οδοποιίας δεν επιτευχθεί άμεσα τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος, με την εμφάνιση των πρώτων καιρικών φαινομένων κατά τους χειμερινούς μήνες, να αποκοπεί ο συγκεκριμένος Δήμος από το υπόλοιπο Οδικό Δίκτυο με ανυπολόγιστες συνέπειες στον Αγροτικό και Επαγγελματικό Κόσμο της Περιοχής.
Εξάλλου, η ανάδειξη των παραπάνω προβλημάτων αποτελεί Μείζον Θέμα Παρέμβασης του Κων/νου Λεβέντη και της Αυτοδιοικητικής του Ομάδας στο πλαίσιο τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των – ανά Δημοτικό Διαμέρισμα – Τοπικών Συμβουλίων. Ο κ. Κασίδης με τη γενικότερη δραστηριοποίηση του δηλώνει, τόσο ως Νέος Άνθρωπος όσο και ως Στέλεχος της Ανεξάρτητης Αυτοδιοιηκητικής Ομάδας ΄΄Νέοι Ορίζοντες΄΄ του Κων/νου Λεβέντη, Παρών στην Προσπάθεια Επίλυσης όλων των Κομβικών Ζητημάτων που διέπουν – όχι μόνο τη Ζαγορά αλλά και – σύσσωμο το Νεοσύστατο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου.
Τέλος, ο Τοπικός Σύμβουλος εξέφρασε την ανάγκη η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου – παραμερίζοντας τις όποιες μικροπολιτικές συλλογιστικές – να επιδείξει πνεύμα καλής και γόνιμης συνεργασίας τόσο με τη Περιφέρεια όσο και με τον κ. Κοπάνα προσωπικά, που από τη πρώτη στιγμή της εκλογής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι δίπλα στις ανησυχίες και στις αγωνίες των Κατοίκων του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει