Συνάντηση Τριτέκνων με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Κουτσάφτη

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η Αργω» και του Δημάρχου Ζαγοράς -Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσιάφτη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε η μάστιγα του δημογραφικού, η οποία ήταν και είναι η βραδιφλεγής βόμβα που απειλεί την Πατρίδα μας, και οι δύο πλευρές συμφώνησανπως είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με σοβαρές επιπτώσεις στον πληθυσμό της χώρας ακόμη μεγαλύτερο και από το οικονομικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκων αντάλλαξε απόψεις πάνω στο θέμα αυτό με το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουτσιάφτη όσον αφορά και το Δήμο Ζαγοράς.

Επίσης το Δ.Σ. έθεσε τα αιτήματα του Συλλόγου για μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, ζήτησαν να υπάρξουν μειώσεις στα τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς επίσης και στις προσλήψεις.

Το Δ.Σ. επέδωσε στο δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου υπόμνημα στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «οι τρίτεκνες οικογένειες δίνουν αυτόν τον αγώνα επιβίωσης συντεταγμένα και δυναμικά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση των οικογενειών, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να προασπίσουν το οικογενειακό τους εισόδημα και ζητά την ουσιαστική συμβολή του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσιάφτης δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν θετικά τα αιτήματα του Συλλόγου «Τριών Τέκνων». Εξήρε επίσης την προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχτούν και να επιλυθούν από το Σύλλογο τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών και υπογράμμισε ότι ο Δήμος έχει τη διάθεση συνεργασίας με το σύλλογο στην κατεύθυνση διοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν τους τρίτεκνους και όχι μόνο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Βακουφτσή Σούλα, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κος Γκάγκας Γεώργιος και η κα Γεωργακοπούλου Βάσω ταμίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει