Συνέντευξη σωματείων και φορέων που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σας καλωσορίζουμε στη συνέντευξη μας. Πάνω από 850 συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς από την Ελλάδα μέχρι σήμερα, έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ και έχουν πάρει απόφαση να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 12 στην Αθήνα στο Σύνταγμα.

Γίνεται πλέον φανερό ότι η πρωτοβουλία που πήραν οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ κάθε μέρα συσπειρώνει νέες δυνάμεις δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το εργατικό λαικό κίνημα.

Είναι σημαντική η δράση που αναπτύσσεται τους τελευταίους 2 μήνες με πρωτοβουλία των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ σωματείων και συλλόγων έξω από τον ΟΑΕΔ για την προστασία των ανέργων σε εφορία και υπουργεία για την κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας, σε νοσοκομεία για το δικαίωμα σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε Δήμους και Περιφέρειες για τα καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν την ζωή της εργατικής λαικής οικογένειας. Σε όλα αυτά από το πιο μικρό μέχρι το πιο σοβαρό πρόβλημα οι δυνάμεις αυτές ήταν στην πρώτη γραμμή.

Παρά το πέπλο σιωπής που έχουν επιβάλλει για τους αγώνες αυτούς τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης εκατοντάδες λαικοί άνθρωποι πήραν μέρος σε αυτές τις κινητοποιήσεις, συσπειρώθηκαν γύρω από κοινά αιτήματα και διεκδικήσεις που θα δώσουν ανακούφιση σήμερα, θα δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για ακόμη πιο μαζικούς αγώνες αύριο, σε αντιπαράθεση με την συνολική στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Και αυτό σε συνθήκες που μπαίνουν στο τραπέζι τα νέα <<αντιλαικά προαπαιτούμενα>> για την στήριξη της ανάκαμψης των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να δοθεί συνολική, καταιγιστική, ενωτική, ταξική απάντηση. Ούτε η τσιμουδιά, ούτε η αναμονή, ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση για άμεση ανακούφιση.

Τα μέτρα παραμένουν και τρώνε τα σωθικά μας.

Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στη καθολική σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.

Αν η επίθεση τους προχωρήσει όπως έχουν σκοπό ή όχι, θα εξαρτηθεί από την στάση μας.

Αν θα δεχτούμε να γίνουμε πρόβατα προς σφαγή ή θα αντισταθούμε, θα εξαρτηθεί από την στάση μας.

Να τους τρομάξουμε με την ενότητα μας. Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση!

Αυτή η μάχη μας χωρά και μας αφορά όλους!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Πριν απ΄όλα χωράει τον άνεργο που οδηγείται στην εξαθλίωση και αντί για αξιοπρέπεια και δουλειά λαμβάνει υποσχέσεις και 5μηνες κακοπληρωμένες ανάσες, τον άνεργο που μένει εκτός επιδότησης για χρόνια, τον άνεργο ρων 360 ευρώ.

Χωράει τον εργαζόμενο των 586 και 511 ετρώ, τον εργαζόμενο που είδε τον μισθό του να κάνει φτερά, τον εργαζόμενο που δεν πληρώνεται κανονικά.

Χωράει τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να εργαστεί σε συνθήκες μαύρης εργασίας χωρίς ένσημα, τον εργαζόμενο που παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα και δουλεύει χωρίς μέτρα ασφαλείας επειδή αυτά κοστίζουν, τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να συμφωνήσει να δουλεύει 8 ώρες και να πληρώνεται τις 2, τον εργαζόμενο που πιάνει δουλειά για 1 μήνα και μένει όμηρος μήπως και του ανανεώσουν την σύμβαση.

Χωράει τον συνταξιούχο που καταδικάζεται να ζει με ένα ξεροκόμματο, τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να δουλεύει μέχρι να πεθάνει.

Αφορά το σύνολο των εργατικών λαικών οικογενειών

Είμαστε οι εκμεταλλευόμενοι και είναι οι εκμεταλλευτές

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε

· Ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα
· Κάλυψη όλων των ανέργων όσο διαρκεί η ανεργία
· Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ
· Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης

Η μαζικότητα και η δυναμική του συλλαλητηρίου θα αποτελέσει μεγάλο σταθμό για το εργατικό κίνημα και θα στείλει πολλαπλά μηνύματα.

· Μήνυμα αντίστασης σε Κυβέρνηση και Βιομήχανους στην επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει.
· Μήνυμα διεκδίκησης και άμεσης επίλυσης των καυτών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
· Μήνυμα ανάσχεσης της υποχώρησης που έχει σήμερα το εργατικό κίνημα.
· Μήνυμα ανασύνταξης και οργάνωσης της εργατικής τάξης
· Μα πάνω απ’ όλα μήνυμα αντεπίθεσης προς την Κυβέρνηση (ΝΔ—ΠΑΣΟΚ),
τους Βιομήχανους και την Ε.Ε

Η Κυβέρνηση μαζί με τα αφεντικά της τους Βιομήχανους, τους εφοπλιστές και όλα τα τρωκτικά του συστήματος και την Ε.Ε, θα χρησιμοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς και τα μέσα που διαθέτουν για να μην έχει επιτυχία το συλλαλητήριο, για να έχουν να λένε μετά ότι οι εργαζόμενοι αποδέχονται την πολιτική μας άρα και τα επόμενα αντεργατικά μέτρα που θα πάρουν.

Γιατί δεν θέλουν ένα εργατικό κίνημα ταξικά οργανωμένο που θα συγκρούεται ως τάξη προς τους εκμεταλλευτές της. Και αυτοί αλλά και οι επόμενοι επίδοξοι χαλίφηδες κυβερνήτες θέλουν ένα εργατικό κίνημα ευνουχισμένο το οποίο θα καθοδηγεί την εργατική τάξη στην αποδοχή της καπιταλιστικής τους ανάπτυξης. Ή το πολύ πολύ να το αξιοποιούν –όπως έχει αποδειχθεί –για να διεκδικεί αιτήματα των βιομηχάνων όπως φτηνό ρεύμα, χαμηλή φορολογία, δηλαδή να είναι κάτω από ξένες σημαίες και όχι κάτω από τις σημαίες του ταξικού αγώνα και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.

Να μην τους δώσουμε αυτή τη χαρά, παρά να τους

ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.

Να βουλιάξει το Σύνταγμα από εργάτες που θα βροντοφωνάζουν

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ

Όσοι με τη στάση τους στέκονται αρνητικά και προβοκάρουν με οποιοδήποτε τρόπο τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στην ουσία στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. Είναι εχθροί της εργατικής τάξης και πρέπει να απομονωθούν.

Επιβάλλουν πολύχρονο εργασιακό μεσαίωνα!

Δεν έχουμε άλλη επιλογή !

Να μην παραιτηθούμε από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

· Αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις.
· Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας.
· Να μην παραιτηθούμε από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
· Εδώ και τώρα υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους ως βάση για αυξήσεις.
· Υπογραφή κλαδικών συμβάσεων.
· Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας των 586 και 511 ευρώ.
· Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
· Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
· Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των νόμων της φοροληστείας.
· Να μην επιτρέψουμε το γκρέμισμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, να αποτελέσει ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Ξέρουμε ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα που είχαμε, κερδήθηκαν με πολλούς σκληρούς αγώνες και θυσίες της τάξης μας. Στη μιζέρια και την ηττοπάθεια, αντιπαραβάλλουμε την ελπίδα των ταξικών και οργανωμένων αγώνων, της αλληλεγγύης και της καθολικής σύγκρουσης σε όλα τα επίπεδα! Στις αυταπάτες του λιγότερου κακού, αντιπαραβάλλουμε την αλήθεια της ιστορίας των αγώνων του λαού μας, που μόνο αυτοί ανέτρεψαν την βαρβαρότητα. Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται! Απαιτούμε λύσεις με βάση τις σημερινές μας ανάγκες. Ολοι στο συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη».

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ, με πυξίδα τις λαϊκές ανάγκες και όχι την ελεημοσύνη που μας υπόσχονται και τις «αντοχές της οικονομίας» με τις οποίες μας νουθετούν. Τον πόλεμο μάς τον κήρυξαν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, όλοι οι καπιταλιστές, ντόπιοι και ξένοι, και το πολιτικό τους προσωπικό. Μας φόρτωσαν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Αλλά η κρίση δεν έπεσε από τον ουρανό, δεν προέκυψε από διαχειριστικές «αστοχίες». Είναι γέννημα του ίδιου του σάπιου συστήματος, από το οποίο ζουν, πλουτίζουν και υπηρετούν. Γι’ αυτό και μέσα στην πάλη, για να περιορίσουμε τις συνέπειες αυτές, που πληρώνει με το αίμα της η λαϊκή οικογένεια, κρατάμε ανοιχτά τα μάτια μας, αναδεικνύουμε και στοχοποιούμε τις βαθύτερες αιτίες, παλεύουμε για την πραγματική διέξοδο που αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα. Διέξοδος που δεν μπορεί να δοθεί χωρίς την πάλη του ίδιου του λαού, χωρίς ο ίδιος να πιστέψει στη δύναμή του και να γίνει νοικοκύρης της παραγωγής και του πλούτου που παράγει.

Κατεβαίνουμε στο συλλαλητήριο με τις σημαίες μας και τις διεκδικήσεις μας. Από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, από την Ηπειρο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από τη Μακεδονία μέχρι τα Επτάνησα και την Πελοπόννησο, είναι ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!

Η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη είναι το επόμενο βήμα για κλιμάκωση της πάλης. Η συσπείρωση που ήδη δημιουργήθηκε για το συλλαλητήριο, είναι η «μαγιά» για ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα, για ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς. Για να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη, που θα βοηθήσουν συνολικά στην ανασυγκρότηση του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετέχουν στο συλλαλήτήριο της 1ης Νοέμβρη.

Η μετακίνηση των εργαζομένων για το συλλαλητήριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η αναχώρηση θα γίνει από το Δημαρχείου του Βόλου το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 5 το πρωί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει