Συναντήσεις Κ. Καρτάλη με φορείς στη Μαγνησία

Με το Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών Ν. Μαγνησίας συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και ενημερώθηκε για τα αιτήματα του κλάδου των φυσικοθεραπευτών ενόψει της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων που δρομολογείται αυτό το διάστημα από την Κυβέρνηση.

Ο Κ. Καρτάλης ανέφερε ότι κεντρική θέση παραμένει ότι κάθε απελευθέρωση θα γίνει με κανόνες και κριτήρια αλλά και ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να προκαλέσει ανατροπές στις επαγγελματικές τάξεις αλλά να βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση τους. Ειδικότερα σε ότι αφορά στο θέμα της έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίου φυσικοθεραπείας, βασικό ζητούμενο παραμένει να επιτρέπεται μόνο σε φυσικοθεραπευτές.

Ο Κ. Καρτάλης συναντήθηκε επίσης με εποχικούς πυροσβέστες που δεν καλύπτονται από την προκήρυξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους επικουρικούς πυροσβέστες. Τους μετέφερε ότι παραμένει πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης η απασχόληση ως εποχικών πυροσβεστών όσων τελικά δεν επιλεγούν ενώ ορισμένοι θα μεταφερθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση για τη στήριξη των μέτρων πυροπροστασίας. Δεσμεύθηκε τέλος να εξετάσει το θέμα ξανά σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Μ. Οθωνα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο 3938/2011, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει προκηρύξει διαγωνισμό από τον οποίο προβλέπεται ότι θα απορροφηθούν οι 3500 πυροσβέστες που εργάζονται σήμερα ως εποχικοί.

Η προγραμματισμένη συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ Νίκης Βόλου αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του Πρόεδρου της. Ο Κ. Καρτάλης μετέφερε ότι στηρίζει τις προσπάθειες της νέας διοίκησης για μία νέα σελίδα. Η συνάντηση ανανεώθηκε για τις επόμενες ημέρες.

Τέλος στο διάστημα 10-11 Σεπτεμβρίου ο Κ. Καρτάλης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σκόπελο για θέματα του νησιού. Κατά την επίσκεψη θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Σκοπέλου Γ. Μιχελή και φορείς του νησιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει