Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023, 08:39

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα επικυρώσει την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για ορισμό του Σωκράτη Φάμελλου ως μεταβατικού επικεφαλής της ΚΟ. Για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ τον Διονύση Καλαματιανό, για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής την Όλγα Γεροβασίλη.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα οριστούν οι Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Θεοδώρα Τζάκρη. Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οριστεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στις 15-16 Ιουλίου, όπου και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου. Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή θα είναι να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (σε ένα ή δύο Σαββατοκύριακα ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων). Επιπλέον, να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο. Την Τετάρτη 5 Ιουλίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία.

Στη συνεδρίαση καταγράφηκαν διάφορες προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα του, αλλά και για τα πρόσωπα που θα πρέπει να αναλάβουν τις νευραλγικές θέσεις στην ΚΟ. Ως προς αυτό το δεύτερο σκέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων η πλευρά της «Ομπρέλας» πρότεινε για την τριάδα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, τους Ν. Ηλιόπουλο, Γ. Ψυχογιό και Σία Αναγνωστοπούλου.

Πηγή: ertnews


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023, 08:43

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει