Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη για Χιονοδρομικό,για οδικό δίκτυο Πηλίου και για "Δόντια"

Συνεργασία είχε ο Αντιπεριφεριάρχης Αργύρης Κοπάνας με τον πρόεδρο της ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ Α.Ε., Φίλιππο Χήρα για την καλύτερη λειτουργία του χιονοδρομικού, αποφασίστηκε να συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο για να πραγματοποιηθεί η παράδοση-παραλαβή, όπου θα κληθεί η απερχόμενη πρόεδρος Τζούλια Τσαλίκη να παρουσιάσει αναλυτικά τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία, ενώ θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη συντήρηση του εξοπλισμού και για τις εκμισθώσεις.

Ο κ. Κοπάνας και ο κ. Χήρας συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο Χιονοδρομικό έτσι ώστε να αναδειχθεί η αναπτυξιακή του πλευρά και να αρχίσει να εμφανίζει κέρδη, που είναι όρος σημαντικός για την βιωσιμότητα του.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας, συνάντησε διαδοχικά στο γραφείο του τους Αντιδημάρχους Ζαγοράς-Μουρεσίου, Θοδωρή Μπρίζη και Μαρία Σαμαρά, καθώς και τον τοπικό σύμβουλο Ζαγοράς Αλέξανδρο Κασίδη και παρουσία του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών συζήτησαν για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Ο Αργύρης Κοπάνας επισήμανε ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Περιφερειάρχη προκειμένου να εξασφαλίσει πιστώσεις τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ευρώ, από το αρμόδιο Υπουργείο για να πραγματοποιηθούν τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία τα οποία έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί παρεμβάσεις αποκατάστασης για λογαριασμό της Περιφέρειας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος, ο κ. Κοπάνας βρέθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο Αλυκών με το διοικητικό συμβούλιο του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Παγασών ύστερα από πρόσκληση του προέδρου κ. Κώστα Βιδανόπουλου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε τον κ. Κοπάνα για το μείζον θέμα των «Δοντιών» και ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη να μεταβούν στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Αργύρης Κοπάνας δεσμεύτηκε να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο δηλώνοντας ότι:

«Δεν είναι δυνατόν οι αρμόδιοι στο Υπουργείο και στην Αρχαιολογία να κωφεύουν και να αδιαφορούν για ένα ζήτημα που προκαλεί τροχαία ατυχήματα και θέτει σε διακινδύνευση τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας«.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει