«Σφήνα» Τ. Μπασδάνη σε Απ. Αθανασό και Στ. Πλαστάρα, για το Επιμελητήριο Μαγνησίας

ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ η Ν.Δ. στις εκλογές για το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Υποψηφιότητα «σφήνα» σε αυτές των «γαλάζιου» Απ. Αθανασού και «πράσινου» Στ. Πλαστάρα, για το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ανακοίνωσε ο επίσης «γαλάζιος» δημοτικός Σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας Βόλου της Δ.Ε. Νέας Ιωνίας, Τέλης Μπασδάνης.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έχει ως εξής:

Η ελληνική κοινωνία, η ελληνική οικογένεια, το κάθε νοικοκυριό και η κάθε επιχείρηση βιώνουν και αυτό το φθινόπωρο μια εξαιρετικά δεινή πραγματικότητα, απόρροια της εφαρμογής του Μνημονίου από μια κυβέρνηση που αδυνατεί να αναζητήσει και να επιβάλλει λύσεις, πέραν αυτών που της παραδίδονται προς εφαρμογή από τους εταίρους και δανειστές μας και που συνίστανται σε μια λογιστική τακτοποίηση του χρέους.

Η πολιτική της παραμένει αδιέξοδη και καταστροφική. Βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και την ανεργία, όπως τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν, αλλά και όλοι μας συνειδητοποιούμε. Η αγορά γνωρίζει μια χωρίς προηγούμενο καθίζηση, με χιλιάδες λουκέτα, με μια άγρια φοροεισπρακτική επιδρομή, με μια λιτότητα χωρίς νόημα και προοπτική.

Κοινός τόπος είναι ότι με τη σημερινή μνημονιακή «συνταγή» της γενικευμένης λιτότητας και της υπερφορολόγησης η χώρα είναι αδύνατον να βγει από την ύφεση.
Γιατί παρά την υπερβολική φορολόγηση και την ακραία λιτότητα που επιβλήθηκαν, το δημοσιονομικό πρόβλημα όχι μόνο δεν επιλύθηκε, αλλά αντιθέτως διογκώθηκε, η ύφεση σταθεροποιήθηκε σε υψηλά επίπεδα, η ανεργία αυξήθηκε και η χώρα εξακολουθεί να αδυνατεί να βγει στις διεθνείς αγορές.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, λοιπόν, και στα διακυβεύματα των καιρών, οι επικείμενες εκλογές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο αγώνας για την επικράτηση προσώπων και συνδυασμών ενδεχομένως να φαντάζουν σαν ειρωνεία ή σαν ασυγχώρητη πολυτέλεια. Και πιθανώς για ορισμένες περιπτώσεις να είναι έτσι.

Όμως ο Επιμελητηριακός θεσμός είναι ένα πολύτιμο και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας, που μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά προς τη σωστή κατεύθυνση για την αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής, την επανεκκίνηση της οικονομίας, με επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, επείγουσα λήψη αναπτυξιακών μέτρων και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να αναχαιτιστεί η ύφεση και να τονωθεί η ζήτηση στην αγορά

Και είναι προφανές ότι τούτο δεν μπορεί να γίνει από τη μια, με ετερόκλητες ομάδες, απολογητών, υποστηρικτών και προθύμων, της σημερινής καταστροφικής πολιτικής, ενωμένων κάτω από ιδιοτελή και σε κάθε περίπτωση αποκρουστικά συμφέροντα και που λειτουργούν με παρεϊστικη, δήθεν αντίληψη, και από την άλλη, μαυραγοριτών και σαλταδόρων της πολιτικής, που πάντα δρουν σε σκληρές πραγματικότητες ανάλογες της σημερινής, δίκην κοράκων.

Έχοντες πλήρη συναίσθηση τόσο της πραγματικότητας, όσο και του ρόλου που θα μπορούσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας να διαδραματίσει, εγώ και οι συνεργάτες μου μετά από πολλές συζητήσεις και ζυμώσεις αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε το Δημοκρατικό Επιμελητηριακό Κίνημα, επιζητώντας τη συνέχιση και την ενίσχυση του αποτελεσματικού οικονομικού και κοινωνικού παρεμβατισμού του, αλλά και την συμβολή στην αναζήτηση αποτελεσματικών λύσεων στα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, του εμπόρου, του βιοτέχνη, του επαγγελματία, με ολοκληρωμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις.

Το Δημοκρατικό Επιχειρηματικό Κίνημα απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους της αγοράς και του επιχειρείν, καταθέτοντας ως εχέγγυα τις διαδρομές και τις αναφορές, επαγγελματικές και προσωπικές, των ανθρώπων που το συγκροτούν και τους καλεί όλους σε μια κοινή, ενωτική πορεία, με συγκεκριμένους στόχους και σαφείς διεκδικήσεις, που συμπυκνώνονται σε τρεις βασικούς άξονες:

· Την άμεση δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών, την άρση κάθε άλλου αναπτυξιακού αντικινήτρου και τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία
· Την άμεση αντικατάσταση του σημερινού πολύπλοκου και αντιαναπτυξιακού φορολογικού καθεστώτος και φυσικά την άμεση κατάργηση της ακατανόητης μετάταξης στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (23%) των ειδών και υπηρεσιών εστίασης
· Την άμεση απαλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού από περιττές δαπάνες.

Με την ακράδαντη πεποίθηση ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας, η ταχύρυθμη ανάπτυξη και η εκλογίκευση των κρατικών δαπανών αποτελούν μείζονα εθνική προτεραιότητα και ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τη συνέχιση της αδιέξοδης και καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής το Δημοκρατικό Επιμελητηριακό Κίνημα ξεκινά σήμερα την προσπάθειά του. Δύσκολη, επίπονη, αλλά με αρχές, αξίες και στόχους, συλλογικούς και δημιουργικούς.

Σας καλούμε να ενωθείτε μαζί μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει