Τελευταία «μανούβρα» για τον καπετάν Ζαφείρη Χαλιαμπάλια

Τελευταίο αντίο είπαν, πριν λίγη ώρα, φίλοι και συγγενείς στον καπετάν Ζαφείρη Χαλιαμπάλια, τον οποίο συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Ο γνωστός σε όλη την πόλη, καπετάν Ζαφείρης, άφησε χθες την τελευταία του πνοή, έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο μάχης με την ανίατη ασθένεια.

«Τελευταίως, μετά τον χαμό της συζύγου του, ο καπετάν Ζαφείρης ήταν καταβεβλημένος, μέχρι που εκδηλώθηκε η ασθένειά του», αναφέρουν φίλοι του, οι οποίοι σήμερα το πρωί, στις 10.30, βρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

Ο καπετάν Ζαφείρης ήταν συνταξιούχος Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, υπήρξε Επιθεωρητής του τοπικού κλιμακίου της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων του Υ.Ε.Ν. και τα τελευταία χρόνια, μέχρι που έφυγε η σύζυγός του, διατηρούσαν την φημισμένη ταβέρνα «Ο Χαλιαμπάλιας», που είχαν παραλάβει από τον πατέρα του.

Ο καπετάν Ζαφείρης, ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος, μην αντέχοντας τον χαμό της συζύγου του, νοίκιασε την ταβέρνα στους σημερινούς της καταστηματάρχες και λίγο αργότερα ήρθε αντιμέτωπος με την χειρότερη φουρτούνα.

Ήταν αγωνιστής και όλοι θα τον θυμούνται έτσι… Να ξεσηκώνει γλέντια στο στενό της οδού Κονταράτου και να τραγουδά βροντερά τους παρακάτω στίχους:

Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει