Το αδιαχώρητο στην επίσημη πρώτη του Αχιλλέα Μπέου, ως υποψήφιου Δημάρχου Βόλου (Video + Photos)

Παρουσία πλήθους Βολιωτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα, γεμίζοντας τον δημοτικό κινηματογράφο “Αχίλλειον” στο κέντρο της πόλης αλλά και τον χώρο έξω από αυτόν, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να στήσουν γιγαντοοθόνη για τις ανάγκες παρακολούθησης της εκδήλωσης από όλους, ο Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Βόλου, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική”.

Στο τέλος μάλιστα της εκδήλωσης, το λιμάνι του Βόλου φώτισαν βεγγαλικά προερχόμενα από σκάφος το οποίο έφερε πανό με την αναγραφή: “Ο Βόλος ψηφίζει Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο”.

evolos8.jpg

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ αποσπάσματα από την ομιλία του, όπως καταγράφηκαν από την κάμερα του e-Volos.gr, φωτογραφικό υλικό και ΔΙΑΒΑΣΤΕ ολόκληρη την ομιλία του:

Φίλες και Φίλοι,

Σας καλωσορίζω απόψε εδώ και πρώτα απ’ όλα θέλω να δεχτείτε τις ευχές μου για μια καλή χρονιά, γεμάτη υγεία και ευτυχία για εσάς και τις οικογένειές σας.

Όμως για να έχουν, για όλους μας, νόημα και αντίκρισμα αυτές οι ευχές, όλοι καταλαβαίνουμε πως πρέπει να αλλάξουμε πολλά και σημαντικά πράγματα στους εαυτούς μας.

Να αλλάξουμε τους όρους και τις συνθήκες που ζούμε και δημιουργούμε.

Να πετάξουμε ότι είναι φθαρμένο και άχρηστο, αλλάζοντάς το με όραμα, προοπτική και δημιουργία.

Ασφαλώς γνωρίζετε το σκοπό της αποψινής μας συγκέντρωσης.

Μήνες τώρα, οι συνεργάτες μου και εγώ συζητούμε, αναλύουμε, σχεδιάζουμε το τολμηρό και δύσκολο βήμα, για τη συγκρότηση μιας δημοτικής παράταξης, με την οποία θα διεκδικήσουμε τη Δημαρχία του Βόλου.

IMG_6720.JPG

Απόψε λοιπόν είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι αυτή η σκέψη γίνεται πραγματικότητα, ότι δισταγμοί και προβληματισμοί ξεπεράστηκαν και πως όλοι μαζί ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε το Βόλο!

Μπαίνοντας στην αίθουσα δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα. Όχι γιατί και είμαι ειλικρινής, είδα τόσους πολλούς ανθρώπους μαζεμένους, έτοιμους να ακούσουν αυτά που θα πω. Ειλικρινά όχι.

Χάρηκα και συγκινήθηκα γιατί βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους αποφασισμένους.

Έτοιμους να αγωνιστούν και να αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Έτοιμους να διεκδικήσουν το καλύτερο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Το δικαίωμα να ζουν σε μια πόλη σύγχρονη, ευρωπαϊκή. Μια πόλη με προοπτική που θα διασφαλίζει, πρώτα απ’ όλα τις συνθήκες για να μένουν τα παιδιά μας κι όχι να ξενιτεύονται.

Και σας τα λέει αυτά, όπως καλά γνωρίζετε, ένας άνθρωπος που έζησε τις καταστάσεις αυτές.

IMG_6881.JPG

Φίλες και Φίλοι,

Είναι αλήθεια ότι ζούμε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές. Όμως για αυτό ακριβώς τώρα πρέπει να αγωνιστούμε πιο σκληρά.

Το να κρυβόμαστε πίσω από αυτή τη κρίση δεν είναι λύση.

Αυτό το κάνει το φθαρμένο πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα εδώ στο Βόλο.

Το κάνουν οι άνθρωποι που το εκπροσωπούν. Εκείνοι που χρόνια τώρα έχουν πιάσει τις καρέκλες και δεν λένε να τις αφήσουν. Και απλώς σε κάθε εκλογή τις μοιράζονται μεταξύ τους, αλλάζοντας πόστα και συνεχίζοντας τα ίδια και τα ίδια αδιέξοδα. Αφού είναι προτέρημά τους η αλληλοκάλυψη συναλλαγών και συμψηφισμών.

evolos5.jpg

Δεν είναι στις προθέσεις μου και δεν έχει νόημα να προσωποποιήσουμε αυτές τις ευθύνες. Οι πολίτες γνωρίζουν και κρίνουν. Αν χρειαστεί όμως, βεβαίως θα το κάνουμε.

Εμάς μας ενδιαφέρει το αύριο. Το μέλλον. Η προοπτική.

Θέλουμε να δουλέψουμε για ένα Δήμο που θα προσφέρει καλές και φθηνές υπηρεσίες στον Δημότη. Από τις πιο μικρές μέχρι και τις πιο σημαντικές.

Δεν μπορώ να σας μιλήσω για ψηφιακές πόλεις και πράσινα άλογα. Όταν η πόλη υποφέρει από έλλειψη καθαριότητας και το κυκλοφοριακό.

Όταν πληρώνουμε πανάκριβα ένα νερό που δεν πίνουμε.

evolos7.jpg

Από την άλλη είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να μείνουμε σε απλή διαχείριση, όπως οι δήμαρχοι στις αρχές και τα μέσα του περασμένου αιώνα.

Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς σε κοινωνικές συνθήκες, όπως η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση, που γεννούν καθημερινά τραγωδίες σε συμπολίτες μας.

Να αποφεύγουμε τη σύγκρουση, τη διεκδίκηση, για να είμαστε αρεστοί σε αρχηγούς και κόμματα, στο εκάστοτε καθεστώς. Γιατί απλά έχουμε όραμα και διάθεση να εργαστούμε, για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο Βόλο, το Βόλο που ονειρευόμαστε.

evolos6.jpg

Φίλες και Φίλοι,

Στο δικό μας πρόγραμμα, που σύντομα θα σας δώσουμε αναλυτικά, παλέψαμε και ελπίζω το κατορθώσαμε να διατηρήσουμε μια απόλυτη ισορροπία. Προ καιρού δήλωσα ότι θέλω να κάνω το Βόλο Μονακό. Και το εννοώ.

Και σε υποδομές αλλά και σε νοοτροπία.

Χρόνια τώρα αυτή η πόλη, αυτή η κοινωνία, μαστίζεται από μία μιζέρια, κατατρέχεται από ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας.

Η αντιμετώπιση κάθε ιδέας, κάθε πρότασης, από την πιο απλή μέχρι και την πιο σύνθετη και αποτελεσματική, αντιμετωπιζόταν με μια άρνηση, με μια διάθεση απόρριψης.

Ανάλογα από ποιον προερχόταν και ποιους εξυπηρετούσε.

IMG_6683.JPG

Δεκαετίες ολόκληρες κάναμε να δούμε το νέο Νοσοκομείο. Ακόμα περιμένουμε τον Περιφερειακό. Η είσοδος της πόλης, μια εικόνα ντροπής. Και πέραν αυτών τίποτα. Λόγια, υποσχέσεις, ψέματα, υποκρισία, και πολλά ΘΑ, το σήμα κατατεθέν της πολιτικής κουλτούρας.

Ξέρω ότι θα βρούμε έντονες αντιστάσεις. Θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. Καθώς επίσης και πολύ λάσπη.

Όπως πάντα συμβαίνει με τον ερχομό του νέου, του άφθαρτου, του δημιουργικού, του δυναμικού.

Εμείς, εγώ, δεν θα συμβιβαστούμε. Δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε. Δεν είμαστε πολιτικοί να χτίσουμε καριέρα και δεν θέλουμε να γίνουμε. Αλλά απλοί και δημιουργικοί άνθρωποι, που θέλουμε τη ζωή που αξίζουμε.

Δεν μπορούμε να δεχόμαστε χωρίς αντίσταση, χωρίς διαμαρτυρία, τις διάφορες καρπαζιές. Να εγκαταλείπεται στην τύχη του το λιμάνι, να σβήνει το αεροδρόμιο, εργαλεία μεγάλα, εργαλεία τεράστιας σημασίας.

evolos4.jpg

Να είμαστε η ομορφότερη πόλη, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα κι εμείς;

Εμείς απλά ως συνήθως οργανώνουμε ημερίδες, εκφωνούμε λογύδρια και μετά πηγαίνουμε για κανένα τσίπουρο, ήσυχοι ότι κάναμε το καθήκον μας. Γιατί απλά δεν έχουμε το ανάστημα να συγκρουστούμε με τον πολιτικό μας προϊστάμενο, με το πολιτικό κατεστημένο.

Δεκάδες δυστυχώς τα παραδείγματα. Και όλα καταστροφικά.

Ε λοιπόν η εποχή των δήθεν και των βολεμένων τελειώνει. Εδώ στο Βόλο.

Τον δικό μας Βόλο. Τον Βόλο των ονείρων μας.

IMG_6588.JPG

Φίλες και Φίλοι,

Τον Αχιλλέα Μπέο τον γνωρίζετε. Και με τα καλά του και με τα άσχημά του.

Μου λένε ηρέμησε ρε Αχιλλέα, ρίξε τους τόνους, χαμογέλα, συμβιβάσου.

Αλλά αναρωτιέμαι ο ίδιος και ρωτώ κι εσάς. Αν είναι να τα κάνω όλα αυτά, γιατί να θέλω τη δημαρχία;

Για να έχω μια απασχόληση; Μια δουλειά;

Για να γίνω γνωστός;

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να ψάξετε τις απαντήσεις. Είναι γνωστές και δεδομένες.

evolos3.jpg

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα πράγματα της πόλης, γιατί δεν αντέχω την κακομοιριά, την μιζέρια, την τεμπελιά, την υποκρισία, τον συμβιβασμό, τους δήθεν, που κρύβονται πίσω από έναν δήθεν καθωσπρεπισμό και την μπουρδολογία περί πολιτικού πολιτισμού και δήθεν κουλτούρας.

Την ώρα που η πόλη μας, η κοινωνία συνολικά, φθίνουν και βουλιάζουν.

Την ώρα που οι διπλανοί μας άνθρωποι, οι δικοί μας άνθρωποι υποφέρουν και εκλιπαρούν για βοήθεια και αναζητούν λύσεις.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω χαζοχαρούμενες δημόσιες σχέσεις, να τρέχω σε δεξιώσεις και να εκδίδω ανακοινώσεις με φιλοσοφικές συζητήσεις.

Ο Μπέος είναι άνθρωπος της δράσης, των άμεσων αποφάσεων, της σύγκρουσης στο όνομα του δίκαιου και της λογικής.

Θα διεκδικήσουμε και θα πάρουμε αυτά που μας ανήκουν, με οποιοδήποτε κόστος και όποια θυσία απαιτηθεί.

Αυτά που πρέπει για να αναζωογονήσουμε την πόλη, να επαναφέρουμε την ελπίδα και την προοπτική.

Δεν θα διστάσω να ρίξω γροθιά στο μαχαίρι, δηλαδή στο διεφθαρμένο σύστημα και ας ξέρω ότι θα ματώσω. Όμως, θα σπάσει και το μαχαίρι.

Γιατί θα υπηρετώ το δίκιο της πόλης μου και εσείς θα μου δώσετε τη δύναμη που χρειάζομαι.

Δεν θα διστάσω να πάω στον Εισαγγελέα, όσες φορές κι αν χρειαστεί, για το καλό της πόλης μου και όχι για καταγγελίες διαφθοράς.

IMG_6802.JPG

Τις τελευταίες ημέρες ακούω για υποψηφιότητες, συνεργασίες με δήθεν πολιτικές δυνάμεις για το πώς – θα – τι – πολλά ψέματα και υποκρισίες.

Πιο χαρακτηριστικός ο πρόσφατος αποχαιρετιστήριος απολογισμός του πρώην δημάρχου που θα του ταίριαζε ο τίτλος «ο τίποτα», όπου παρευρέθησαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Φώτηδες και Καρτάληδες αλλά και πολλοί άλλοι γνωστοί επαγγελματίες πολιτικοί.

Αναρωτιέμαι όχι μόνο εγώ αλλά όλος ο κόσμος, δεν κουραστήκατε ρε αθεόφοβοι. τόσα χρόνια, το ίδιο παραμύθι, κοροϊδεύετε τον κοσμάκη. Aλήθεια, δεν αισθάνεστε τύψεις για όλα τα κακά που έχετε προκαλέσει σ’ αυτό τον τόπο;

Λίγη τσίπα δεν έχετε; Χρόνια τώρα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι λεγόμενοι δήθεν, που θέλετε να λέτε ότι κατάγεστε από δήθεν πολιτικά τζάκια και δήθεν υψηλά στρώματα της κοινωνίας.

Αλήθεια, με ποιο δικαίωμα θέλετε να αποφασίζετε εσείς για εμάς;

Επειδή ελέγχετε μια μερίδα των ΜΜΕ, μέσω των οποίων τόσα χρόνια καλλιεργείτε μια εικονική πραγματικότητα και χειραγωγείτε τους πολίτες;

Ε λοιπόν ως εδώ. Τέρμα η κοροϊδία – το ψέμα – η υποκρισία.

Ήρθε η ώρα της αλλαγής (ανατροπής). Το 2014 ο Βόλος μας να φέρει μία Νέα Εποχή μία Νέα Δυναμική.

Επιτέλους ήρθε η δική σας η ώρα, η ώρα που περιμένατε. Να δώσετε την δική σας απάντηση στους δήθεν, που επί σειρά ετών ασελγούσαν στην ζωή σας.

IMG_6625.JPG

Φίλες και Φίλοι

Σήμερα, από δω, θέλω να επαναλάβω, κατηγορηματικά ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Σε κανένα κομματικό μηχανισμό. Δεν έχω κομματική ταυτότητα. Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με κανένα κομματάρχη και κανένα κομματόσκυλο. Δεν χρειάζομαι καμία πολιτική στήριξη. Είμαι ανεξάρτητος και αδέσμευτος.

Η υποψηφιότητά μου δεν έχει να κάνει με τον τίτλο του Δημάρχου ή την αναγνωρισιμότητα, γιατί απλά δεν τα έχω ανάγκη.

Διεκδικώ τον Δήμο Βόλου γιατί αισθάνομαι ένας από εσάς. Γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου, να δημιουργήσω ένα καλύτερο Βόλο. Τον Βόλο που όλοι ονειρεύεστε.

Σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα, αλλά αγώνα γεμάτο όνειρα και δημιουργία, δεν περισσεύει κανείς. Καλώ όλους εσάς τους άφθαρτους, τους νέους, αυτούς που έχουν διάθεση να προσφέρουν για το Βόλο, για τα παιδιά μας, να δηλώσουν συμμετοχή στο συνδυασμό που όλοι θα αγαπήσουμε.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΒΟΛΟΣ 2014

Από σήμερα εγκαινιάζουμε την ιστοσελίδα του συνδυασμού μας www.neaepoxineadinamiki.gr , καθώς και το WEBTV όπου θα μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για τα πάντα. Καθώς επίσης, μπορείτε επώνυμα να μας αποστέλλεται τις απόψεις σας και τα προβλήματα της γειτονιάς σας.

Γιατί τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής θα προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, στηρίζοντας για άλλη μια φορά τη σαπίλα του πολιτικού κατεστημένου, αφού εκεί ταυτίζονται τα συμφέροντά τους.

Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε τη νέα ιστοσελίδα μας. Για να μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα.

IMG_6854.JPG

Γνωρίζω ότι οι δήθεν θα χρησιμοποιήσουν τα παπαγαλάκια τους με το γνωστό σλόγκαν «εμείς δεν θα πέσουμε σε αυτό το επίπεδο» ή ότι πίσω από τον Μπέο βρίσκονται άλλοι. Ε λοιπόν σας απαντάμε εκ των προτέρων.

Εμείς κύριοι δεν θα πέσουμε στο δικό σας επίπεδο, γιατί απλά εμείς ήρθαμε για να προσφέρουμε, να δημιουργήσουμε και όχι να βολευτούμε και να εκμεταλλευτούμε την πόλη μας.

Στο αν βρίσκονται ή δεν βρίσκονται κάποιοι πίσω από μένα… ε λοιπόν σας απαντάω ευθέως γιατί δεν έχω μάθει στη ζωή μου να λέω ψέματα. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από εμένα, είστε όλοι εσείς, που μου δίνετε δύναμη ώστε να ανατρέψουμε το βρώμικο σύστημα, που επί σειρά ετών λυμαίνει το Βόλο.

Εσείς, που πιστεύετε σε ένα καλύτερο αύριο, εσείς που δεν ανήκετε στους λίγους, στους βολεμένους.

Φίλες και Φίλοι,

Το ξέρω και είμαι έτοιμος γι’ αυτό, να δεχθώ και πάλι λυσσαλέες αντιδράσεις. Ο Μπέος είναι στόχος για αυτούς που έμαθαν να ζουν σε βάρος των άλλων, χωρίς να προσφέρουν τίποτα.

Δεν τους φοβάμαι, όση λάσπη και όση χολή κι αν ρίξουν.

Εδώ ένα ολόκληρο σύστημα, μια ολόκληρη διεφθαρμένη κυβέρνηση προσπάθησε με τα πιο ανέντιμα και φασιστικά μέτρα να με εξοντώσει και δεν το πέτυχε.

Η περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου είναι διδακτική. Έτσι πρέπει να τη δουν φίλοι, αντίπαλοι και εχθροί.

evolos2.jpg

Το 2008 πήρα μια ομάδα διαλυμένη. Την οδήγησα μαζί με τους συνεργάτες μου στην Α’ Εθνική. Μέχρι εκεί ήταν όλα καλά.

Όταν όμως, προσπάθησα να διεκδικήσω κάτι καλύτερο για την ομάδα μου και την πόλη μου και χρειάστηκε να έρθω σε κόντρα με το σύστημα της διαφθοράς και του κοινωνικού τέλματος που διατηρεί προκλητικά τα προνόμια του.

Όταν η ομάδα βγήκε στην Ευρώπη με τις γνωστές επιτυχίες, χτύπησε συναγερμός.

Γιατί απλά τους χάλασα το βόλεμα. Κάποιος νέος πάλευε, δημιουργούσε, άνοιγε νέους δρόμους.

Η κατάληξη γνωστή. Στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση βρωμιάς και συκοφαντίας, χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, χωρίς μάρτυρες, χωρίς ένα τίποτα.

Με κάποιους αστείους επιλεκτικούς διαλόγους, από τηλεφωνικές υποκλοπές που με το γνωστό σύστημα «κόψε – ράξε» προσπαθούν ακόμα και μέχρι σήμερα να καταστούν ενοχοποιητικοί.

Δεν δίστασαν να με στείλουν ακόμη και φυλακή.

Ήθελαν την ολοκληρωτική μου εξόντωση. Ηθική και Κοινωνική. Κι αν ήταν δυνατόν και βιολογική.

Τι πέτυχαν;

Το βλέπετε σήμερα εδώ. Το ζείτε, το ζούμε όλοι μας. Η απάντηση είστε εσείς. Η σημερινή σας παρουσία. Χιλιάδες κόσμος περίμενε τη σημερινή μέρα.

evolos1.jpg

Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους.

Φίλες και Φίλοι,

Απόψε είναι η αρχή. Ξεκινάμε ένα μεγάλο συναρπαστικό αγώνα για να τον κερδίσουμε. Εμείς και η πόλη. Όλοι μας.

Άνθρωποι σαν και μας δίνουμε αγώνες για να κερδίσουμε και το πιο μικρό σε αξία πράγμα.

Ούτε ευγενείς, ούτε πρίγκιπες είμαστε. Ούτε από πολιτικά τζάκια. Και πάνω απ’ όλα δεν είμαστε δήθεν.

Σας καλώ να συνταχθούμε όλοι στον αγώνα αυτό. Χωρίς διχαστικά μηνύματα, χωρίς πολιτικάντικες πρακτικές, χωρίς ιδιοτέλειες και προσωπικές στρατηγικές.

Στο παλιό, το φθαρμένο, το άχρηστο, εμείς απαντάμε με όραμα, με προοπτική, με δημιουργία.

Ο Βόλος, η Νέα Ιωνία, η Αγριά, η Αγχίαλος, το Διμήνι, τα Λεχώνια, η Πορταριά, η Μακρυνίτσα, ο Ιωλκός, όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και οι οικισμοί, αλλάζουν από σήμερα σελίδα.

Τέλος, στο τέλμα και στην απραξία. Όλοι μαζί στον αγώνα για το Βόλο που θα αγαπήσει όλη η Ελλάδα, όλος ο κόσμος.

IMG_6811.JPG

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει