"Το κεφάλαιο της κοινωνικής απαξίωσης της ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να κλείσει άμεσα"

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη – εργαζομένων

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και στον απόηχο της ευρύτατης σύγκλισης που εκφράστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα κρίσιμα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Δημάρχου Βόλου και Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνου Σκοτινιώτη με το προσωπικό της επιχείρησης, παρουσία και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Λεων. Μαυρογιάννη.

Διοίκηση και εργαζόμενοι της Επιχείρησης συμφώνησαν ότι η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να γυρίσει σελίδα, με το προσωπικό της επιχείρησης να δείχνει έτοιμο και αποφασισμένο να συνεργαστεί με τη Διοίκηση για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της επιχείρησης στην τοπική κοινωνία και την αναβάθμιση του έργου της.

Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε στους εργαζόμενους ότι επιβάλλεται να ελεγχθεί η πολιτική επιδομάτων που ακολουθήθηκε αυτά τα χρόνια και να εξορθολογιστούν αμοιβές που δικαιολογημένα προσκρούουν στο κοινό αίσθημα, δεσμευόμενος για μια ακόμη φορά ότι το όφελος της επιχείρησης από τη μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους θα αξιοποιηθεί για την αναμόρφωση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΜΒ, με στόχο τη μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, προς όφελος των πολιτών του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Για το σκοπό αυτό, συμφωνήθηκε η συγκρότηση μικτής επιτροπής διαπραγματεύσεων, που θα εξετάσει όλα τα μισθολογικά ζητήματα, αρχής γενομένης από το ζήτημα των επιδομάτων, η οποία θα ολοκληρώσει το έργο της σε λιγότερο από ένα μήνα.

«Το κεφάλαιο της κοινωνικής απαξίωσης της ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να κλείσει άμεσα. Μαζί θα βγούμε στην κοινωνία να κάνουμε γνωστό ότι η ΔΕΥΑΜΒ γυρίζει σελίδα και αυτό θα είναι κατάκτηση όλων μας», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης στο κλείσιμο της συνάντησης, ενώ εξήρε τη στάση των εργαζομένων τονίζοντας ότι, σε μια εποχή που η ανεργία και η ανέχεια καλπάζουν, δείχνουν πως λειτουργούν με αίσθηση κοινωνικής και εργασιακής ευθύνης.

Αναφερόμενος στο ρόλο και την πορεία της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι έχει προσφέρει σημαντικό έργο στην περιοχή, το οποίο διαχρονικά πιστώνεται τόσο στις διοικήσεις, όσο και – κυρίως – στο προσωπικό της, το οποίο στήριξε την επιχείρηση. Τόνισε, ακόμη, ότι η Επιχείρηση είναι ήδη έτοιμη να αξιοποιήσει χρηματοδοτικά προγράμματα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι, χάρις στο έργο του προσωπικού και παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό σε νευραλγικούς τομείς της Επιχείρησης, μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχει επιτευχθεί η ομαλή ενσωμάτωση στη ΔΕΥΑΜΒ των περιφερειακών Δημοτικών ενοτήτων.

Ωστόσο, παρά τα σημαντικά επιτεύγματα και τη δημιουργική δραστηριότητα που αναπτύσσεται, η ΔΕΥΑΜΒ απασχολεί συνήθως με αρνητικό τρόπο τη δημοσιότητα, κυρίως εξαιτίας του ύψους των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και των αμοιβών των εργαζομένων.

«Είμαστε αποφασισμένοι, και το δηλώσαμε κατηγορηματικά από την προεκλογική ακόμη περίοδο, να αποκαταστήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία της επιχείρησης και να μην επιτρέψουμε την διαπόμπευση του προσωπικού της», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο κ. Σκοτινιώτης, καλώντας τους εργαζόμενους να συνεργαστούν με τη Διοίκηση για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων, που θα βγάλουν την Επιχείρηση από τη σημερινή κατάσταση.

Όσον αφορά τα επιδόματα, ο κ. Σκοτινιώτης ξεκαθάρισε ότι θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί ποιοι τα λαμβάνουν και αν τα λαμβάνουν όσοι πραγματικά τα δικαιούνται ή, ακόμη, αν κάποιοι εργαζόμενοι δεν τα λαμβάνουν αν και τα δικαιούνται. Το πρόβλημα αυτό, είπε, θα ξεκαθαριστεί άμεσα και με πλήρη διαφάνεια και θα κοστολογηθεί η οικονομική ζημία για την Επιχείρηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά ειλικρινής διάλογος με τους εργαζόμενους για τον εξορθολογισμό των αμοιβών. Πρόταση της Διοίκησης είναι το συνολικό μισθολογικό κόστος να φθάσει στα επίπεδα της κλαδικής – αν εφαρμοζόταν – συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που ζήτησαν και πήραν το λόγο, συμφώνησαν ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τη χορήγηση των επιδομάτων και πρότειναν τη συγκρότηση επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Διοίκησης, των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ και νομικός σύμβουλος, προκειμένου να εξετασθεί η κάθε περίπτωση, παίρνοντας υπόψη και τον κατάλογο των δικαιούχων που, όπως τόνισαν, είχε συνταχθεί όταν εγκρίθηκε η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει