Τριήμερο εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρουσία και του Μ. Γλέζου

Θα σχηματισθεί ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το κτήριο Παπαστράτου, ενώ θα λάβουν χώρα θεατρικά δρώμενα, προβολή ντοκιμαντέρ και συναυλίες. Την Τρίτη θα δηλώσει παρών ως προσκεκλημένος ομιλητής ο Μανώλης Γλέζος.

Δειτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων, ο Ενιαίος Σύλλογος Μελών Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΕΔΙΠ), ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού και ο Σύλλογος Μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Πρυτανείας του Ιδρύματος, συνδιοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων «Για την προάσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου». Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Τρίτη 15/11: 17.00 περιμετρικά του κεντρικού συγκροτήματος «Παπαστράτος» στο Βόλο, θα σχηματιστεί ανθρώπινη αλυσίδα από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Ιδρύματος, ως συμβολική κίνηση προάσπισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Ταυτόχρονα, στον περιβάλλοντα του Πανεπιστημίου υπαίθριο χώρο, θα εξελίσσεται θεατρικό δρώμενο από φοιτητές και φοιτήτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

18.00 στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα «Πανεπιστήμιο, κρίση, δημοκρατία» με προσκεκλημένους ομιλητές τον Μανώλη Γλέζο, τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο και τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο.

Τετάρτη 16/11:

19.00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το Πείραμα της Αργεντινής» και θα ακολουθήσει, στις 8.30μμ, συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το διήμερο των εκδηλώσεων στηρίζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας.
Την Δευτέρα 14/11, ώρα 1μμ, στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου, στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτος, στο Βόλο, θα δοθεί συνέντευξη Tύπου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει