Υπεγράφη σύμβαση για ένα ακόμα έργο από τον Κ. Αγοραστό

Κώστας Αγοραστός: «Έργο που αναβαθμίζει αισθητικά και προσδίδει ασφάλεια στις εισόδους της πόλης»

Δόθηκε η έγκριση συμβασιοποίησης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΩΝ ΠΟΛΗΣ (ΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ & ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ) ΥΠΟΕΡΓΟ 1: ΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ», προϋπολογισμού 2.592.148,76 ευρώ και ποσού Σύμβασης 2.112.942,43 ευρώ (με το Φ.Π.Α.).

Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η προέγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον Δήμο Τρικκαίων, που είναι ο Φορέας Υλοποίησης και Κύριος του υπόψη έργου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε σύναψη της σχετικής Σύμβασης εκτέλεσης του έργου με τον Ανάδοχο που αναδείχθηκε από τη διαδικασία του Διαγωνισμού και να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας τον Αύγουστο του 2010. Σημειώθηκε όμως σημαντική καθυστέρησε έως τη συμβασιοποίησή του, λόγω της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης του Διαγωνισμού ανάδειξης Αναδόχου του. Ειδικότερα, οι 2 πρώτοι Διαγωνισμοί που είχαν ξεκινήσει ακυρώθηκαν και ο 3ος Διαγωνισμός τον Μάιο του 2011 καθυστέρησε να ολοκληρωθεί λόγω διοικητικών διαδικασιών και εγκρίσεων που απαιτήθηκαν για την κατακύρωση του έργου από τα αρμόδια όργανα στον αναδειχθέντα ανάδοχο.

Το εν λόγω έργο αφορά στην ανάπλαση της εισόδου της πόλης των Τρικάλων επί της οδού Καλαμπάκας , από το Ο.Τ. Γ1065 έως τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων. Με την ανάπλαση της οδού Καλαμπάκας θα δημιουργηθούν αμφίπλευρα ασφαλείς ποδηλατόδρομοι, 4.850,00 μ2, ζώνη πρασίνου και φύτευσης πλάτους 1,50 μ, συνολικής επιφάνειας 2.500,00 μ2, πεζοδρόμια μεγάλου πλάτους, διαβάσεις, λωρίδα όδευσης τυφλών καθώς και κατασκευή πλατείας με φύτευση και χώρους ανάπαυσης και αθλοπαιδιών επιφάνειας 2.920,00 μ2 . Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός: «Με την κατασκευή του έργου , αναπλάθεται αισθητικά η ευρύτερη περιοχή που είναι η κεντρική είσοδος της πόλης. Η κατασκευή του προτεινόμενου έργου στοχεύει στην αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, ώστε να αποτελέσει υπόβαθρο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και με συμβολή στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει