Χωρίς ιατρικό προσωπικό το Γ.Ν. Βόλου

Τονίζει σε ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την ανάγκη στελέχωσης του Γ. Ν. Βόλου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και την ανανέωση των συμβάσεων των 20 επικουρικών ιατρών ζητά με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος από τον Υπουργό Υγείας. Οι σημαντικές ελλείψεις σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και η υπολειτουργία βασικών κλινικών του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Νομού οδηγούν σε σταδιακή εξαθλίωση τις Δομές Δημόσιας Υγείας της περιοχής.

Η ερώτηση του Βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Σε χρόνιο πρόβλημα έχει εξελιχθεί η έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείου Βόλου. Σήμερα τα οργανικά κενά καλύπτονται από 20 επικουρικούς ιατρούς, οι συμβάσεις των οποίων ανανεώνονται κάθε εξάμηνο. Για το τρέχον εξάμηνο οι συμβάσεις λήγουν τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει καμία αναφορά από πλευράς Υπουργείου για ενδεχόμενη έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων. Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογη ανησυχία τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και στους πολίτες της Μαγνησίας.

Στους 20 επικουρικούς ιατρούς στηρίζεται η εύρυθμη λειτουργία αρκετών κλινικών και του νοσηλευτικού ιδρύματος γενικότερα. Οι επικουρικοί, όπως και οι μόνιμοι ιατροί υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες εξαιτίας της υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό προσωπικό και της ανεπάρκειας των υλικοτεχνικών υποδομών. Είναι ωστόσο απαράδεκτο για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Χώρα, το μοναδικό νοσοκομείο του Νομού Μαγνησίας να στηρίζεται σε επικουρικούς ιατρούς με εξάμηνες ή έστω ετήσιες συμβάσεις.

Κύριο αίτημα τόσο του Γ.Ν. Βόλου όσο και της τοπικής κοινωνίας είναι να προσληφθεί μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ώστε να μην διαταράσσεται η λειτουργία του και να μην κινδυνεύουν με αναστολή εργασιών κλινικές που εξυπηρετούν έναν ολόκληρο Νομό.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Πότε προβλέπεται να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 20 επικουρικών ιατρών του Γ.Ν. Βόλου.

Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και να καλυφθούν τα οργανικά κενά του Γ.Ν. Βόλου, ώστε να μη διαταράσσεται συνεχώς η εύρυθμη λειτουργία του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του Νομού Μαγνησίας» καταλήγει η ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ..

Μπορεί επίσης να σας αρέσει