«Χωρίς πιστοποίηση των σπουδών τους παραμένουν οι απόφοιτοι των ΙΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων , όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται πολλοί απόφοιτοι των ΙΕΚ όλης της χώρας όλων των ειδικοτήτων, όχι μόνο γιατί η εύρεση εργασίας είναι πολύ δύσκολη λόγω της κρίσης, αλλά και γιατί τους εμποδίζει ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας. Εξετάσεις πιστοποίησης στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) δεν έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια, με αποτέλεσμα αυτό να δυσχεραίνει περισσότερο τους αποφοίτους, στην εργασιακή τους ένταξη.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης για τους αποφοίτους των ΙΕΚ είναι απαραίτητες, για να ασκήσουν το επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

Ο αρμόδιος οργανισμός ΕΟΠΠΕΠ εξέδωσε οδηγίες για την διενέργεια των εξετάσεων από τον περασμένο Ιανουάριο, μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα η σχετική απόφαση για την διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης των αποφοίτων των ΙΕΚ και πότε αυτό προβλέπεται να γίνει, ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το πτυχίο τους στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει